Workshops, Retraites, Intensives 

Libido Intensive - Jaartraining

Open Floor Intensive van 4 residentiële modules in een besloten groep. 

Een gericht programma voor een belichaamde verkenning van seksualiteit, intimiteit en levenskracht.
Dansen en werken met de beweging van seksuele energie binnen de bredere definitie van ‘Libido’ als levenskracht, geboorteplaats van creativiteit, vitaliteit en aanwezigheid.

18 dagen & avonden verdeeld over 4 residentiële modules in een besloten groep.
Meeuwenveen Accommodaties, Havelte (Drenthe) 
maart 2023 t/m maart 2024

Tijdens deze jaartraining is er alle tijd te laven en te gedijen in de weldadigheid van het continu dansen, bewegen, ervaren, delen, ontspannen in samen zijn op een mooie plek temidden van oeroude Drentse natuur met een vriendelijke, rustgevende en geborgen sfeer. 

Onze seksuele levensenergie is een essentieel onderdeel van de natuurlijke expressie en beweging van ons lichaam. Het ene moment gecompliceerd, het andere moment extatisch, afwezig of belast met verwachtingen vanuit vroegere ervaringen.   
Libido – Love of Life raakt de universele elementen aan die betrekking hebben op het voelen, bewegen en vergroten van de mogelijkheden deze levenskracht volledig te belichamen in alle gebieden van je leven.

Lees hier meer...

VOOR WIE?
Deze intensive is geschikt voor alle volwassenen, ongeacht geslacht, seksuele uiting, voorkeur en soort relatie. We streven ernaar een omgeving met elkaar te co-creëren waar iedereen zich welkom voelt, nieuwsgierig kan zijn, de mogelijkheid voelt te groeien en waar persoonlijke ervaringen die een ieder meebrengt worden gerespecteerd.
Voor deelname is het raadzaam dat je enige ervaring hebt met bewuste dansvormen zoals OpenFloor, 5Rhythms, MovementMedicin, SomaticDance, Biodanza o.i.d.

ONDERDELEN VAN HET PROGRAMMA

Libido - Love of Life
Klik op bovenstaande link voor meer inhoudelijke informatie over dit thema en wat je tijdens een 'Libido' intensive kunt verwachten. 

Open Floor Conscious Dance
Open Floor is een dynamische dansmeditatie en levendig bewegingsonderzoek. De methodiek van Open Floor is eerder open en onderzoekend dan voorgeschreven. Je wordt begeleid en geïnspireerd om alles wat je tegenkomt te verwelkomen in je dans, voorbij dat te bewegen wat je al kent en om dat wat vast gestold is weer in stromende beweging te brengen. Je ontdekt hoe je van schaduw en gewoonte naar vrijheid in keuze en creatieve mogelijkheden kunt bewegen.

Wheel of Consent
Via de ‘Cirkel van afstemming of overeenstemming’ oefen je met het weer gaan voelen in je lichaam wat je wilt en niet wilt. Hoe vertelt jouw lichaam wat je behoeftes zijn, je verlangens, waar je grenzen liggen en wat je wel en niet bereid bent te geven. Je leert opmerken welke signalen je lichaam geeft, die signalen te vertrouwen, te waarderen en ze dan ook nog in volstrekte openheid te communiceren naar een ander toe. 
Betty Martin heeft deze methode ontwikkeld en maakt onderscheid tussen het ‘doen’-aspect en het ‘geschenk’-aspect van de aanrakingsdynamiek. Wie doet? Voor wie is het? Maar in wezen gaat het Wheel verder dan aanraking en word je uitgenodigd om nieuwe keuzes te maken in heel je leven vanuit zelfbeschikking. (Bron: School of Consent)

Ademwerk

Window of Presence / Neuroscience 

Practice of Inquiry
De beoefening van ‘inquiry’ is het proces van het ontdekken van iets dat tot nu toe onbekend was voor het bewustzijn om dieper inzicht en begrip te krijgen in je eigen essentie. Het onderzoeksproces begint altijd met je huidige moment ervaring. Het kan beginnen met een vraag of gewoon een open onderzoek zijn naar je huidige ervaring. Het doel is niet om een ​​"antwoord" in de gebruikelijke zin te krijgen, maar om eenvoudig de vraag of je huidige ervaring als uitgangspunt voor je verkenning te gebruiken. (Bron: Robert Brumet)


DOCENT
Monika Körschner is geaccrediteerd 5Ritmes® en OpenFloor docent en geeft ruim 20 jaar les in dans en beweging als bewustzijnsoefening.
Zij is persoonlijk opgeleid door Andrea Juhan (VS), founder van OpenFloor en Libido Fundamentals, om met dit specifieke thema te werken.
Tevens heeft zij de training 'Wheel of Consent, Like a Pro' bij Betty Martin in april 2022 afgerond en zal verdere vervolgtrainingen hierin volgen. 

TEAM
Natacha Senders - Organizer, organisator & assistent
Hester Hudig - OpenFloor docent, Therapy in Motion practioner, Therapeut (psychosynthese)
Overige teamleden volgen nog. 
 

“We tend to think of the erotic as an easy, 
tantalizing sexual arousal.
I speak of the erotic as the deepest life force, 
a force which moves us towards 
living in a fundamental way." 
- Audre Lorde -

DATA & TIJDEN
Module 1 (5 dagen)
Aanvang dinsdag 14 maart 2023 om 19.30
Einde zondag 19 maart 2023 om 17.00

Module 2 (4 dagen)
Aanvang vrijdag 7 juli 2023 om 19.30
Einde dinsdag 11 juli 2023 om 17.00

Module 3 (5 dagen)
Aanvang dinsdag 28 november 2023 om 19.30
Einde zondag 3 december 2023 om 17.00

Module 4 (4 dagen)
Aanvang vrijdag 15 maart 2024 om 19.30
Einde dinsdag 19 maart 2024 om 17.00


INVESTERING
18 hele dagen met dag & avond programma, inclusief overnachtingen, maaltijden
en tussentijdse inspiratie voor 'thuis'. 

€ 2825,- indien aangemeld en aanbetaald voor 25 september 2022.
Het restant dient dan voor 14 januari 2023 betaald te zijn.  
€ 3125,- indien aangemeld en volledig betaald voor 14 februari 2023.
€ 3325,- indien aangemeld en volledig betaald daarna. 

Het aanbetalingsbedrag bij aanmelding is € 325,-

Zodra we je (aan-)betaling hebben ontvangen is je deelname definitief en ben je verzekerd van een plek. Een deel van je betaling is een niet-terugbetaalbare storting van €100,-.
Bij betaling ga je akkoord met de annuleringsvoorwaarden behorende bij 'Libido Ongoing Group'. Deze kun je lezen door hier te klikken


AANMELDING IS NODIG
Bij belangstelling en inhoudelijke vragen over de workshop kun je contact opnemen met Monika Körschner, docent/trainer, via 06-12602244 of via monika@embodieddance.nl  

Voor aanmelding en praktische vragen kun je terecht bij Natacha Senders (tijdrustenruimte.nl), organizer, via 06 51818291 of natacha@tijdrustenruimte.nl  
Bij aanmelding ontvangen we dan graag je volledige naam, adres, telefoonnummer, emailadres en heel kort wat over je danservaring.  

We streven naar een meer evenredige verdeling van mannen/zij die zich als man indentificeren, vrouwen/zij die zich als vrouw identificeren en gender neutrale deelnemers. 


PLAATS & BEREIKBAARHEID
Meeuwenveen Accommodaties
Gebouw 2
Meeuwenveenweg 1-3, Havelte

Meeuwenveen is rijk aan flora en fauna en gaat over in een oeroud natuurgebied aan de rand van een Drents bos. Je verblijft in eenvoudige, goed verzorgde twee- en meerpersoons- kamers. De maaltijden zijn deels biologisch en altijd vegetarisch. Dieetwensen zijn mogelijk, mits tijdig doorgegeven. De zaal waarin we dansen is ruim, licht en voorzien van een mooie houten vloer. De sfeer wordt ervaren als vriendelijk, harmonieus en rustgevend.

 

WAT ANDEREN HEBBEN ERVAREN

"Twee keer heb ik de Libido groep gedaan bij Monika en zou het zo weer doen. Het fijne van Monika als docente is dat ze alles zelf zo doorleeft heeft, dat merk je in haar manier van lesgeven. Daardoor voel je je uitgenodigd om open te onderzoeken en te delen. Monika brengt je in de dans naar een dieper niveau, biedt daarin de tijd en ruimte die nodig is. Ze is heel goed afgestemd op de groep en met haar prettige gevoel voor humor blijft het ook licht." - Monique van L. - 

"Dankbaar voor mijn reis die Monika mogelijk heeft gemaakt. Wat een power en wijsheid. Heb het gevoel dat ik liters koud ijs heb ontdooid en kwijt ben en in een behagelijkheid ben gezakt die ik lang niet meer gevoeld heb." - M -  

"Dankbaar voor dit práchtige weekend! Jullie hebben dit allemaal heel mooi verzorgd. Het voelde allemaal zo vanzelfsprekend - ik besef dat dat juist komt door jullie expertise en goeie organisatie. Het weekend heeft me enorm veel moois, nieuws, dieps, waardevols gebracht!!!"- I. - 

"Via een vriendin kwam ik te weten over het Libido Fundamentals weekend dat Monika in 2019 zou geven. Na lang twijfelen heb ik me ook ingeschreven, ik had nooit een dans-weekend gedaan, was een beetje terughoudend en onzeker. Maar boy, was I mistaken! Een hele fijne groep mensen waar contact heel vanzelf ging. Hele fijne opbouw van oefeningen waarin lichaam, energie, het leven, sensualiteit en seksualiteit steeds op wisselende manieren aangesproken worden. Het voelde steeds alsof iedere stap, oefening, suggestie precies op het juiste moment kwam en aansloot bij iets wat ik in mezelf aantrof. En er was alle ruimte om dat alles helemaal te kunnen onderzoeken en ervaren. Ik weet eigenlijk nog steeds niet wat er nou allemaal precies gebeurde maar ik geloof dat zo’n beetje alles in me aangeraakt is dat weekend. Tegen het einde was dat compleet en totaal: ik voelde overgave zoals ik het niet kan maken maar alleen maar ondergaan. Ik voelde me (beetje schaamrood op de kaken als ik dit schrijf) genomen en wilde me laten nemen. Door wie of wat…? De muziek, Monika, de energie, de groep, het grotere? Ik weet het niet en het maakt ook niet zoveel uit. Het oversteeg me. " - Joost - 

“De nawerking van dit weekend is intens, mijn voelen staat op punt en de beweging blijft nazinderen. Heerlijk alsof ik superman ben die net heeft leren vliegen, geweldig maar nog even wennen hoe ik die nieuwe ontdekte energie in goede banen moet leiden. Geluckig worden er tijdens het weekend wat kapstokken meegegeven die je nadien helpen om de dingen in perspectief te plaatsen. Dansen bij Monica is dansen vanuit een veilige haven. Als je de oceaan in danst en in een storm terecht komt, je scheepje danst over de woeste golven, dan is zij en haar team er als vuurtorens om je terug in de veiligheid van de  haven te leiden. De veilige haven word gedragen door iedere danser aanwezig en dit dankzij de havenmeesteres die op haar mooie fijne manier dit mee in de wereld zet.” - Luc -

 

 


 

Datum publicatie: 7 maart 2022

Libido Intensive - Jaartraining