Coaching

Lichaamsgerichte Coaching

Tijdens de individuele sessies bied ik je een veilige aandachtige open ruimte om gewaar te worden wat je voelt en dat waar te laten zijn. Ruimte om expressie te geven wat tot nu toe misschien ongezegd en onbewogen is gebleven. Ruimte om nieuwsgierig te zijn, te onderzoeken, bewust te worden, innerlijke inzichten te ontvangen. Ruimte om te oefenen met het maken van nieuwe, andere bewegingen in jezelf, in verbinding met je lichaam, je gevoelens, je gedachten, je essentie; in verbinding met een ander, anderen, de wereld, je leven. 

Vertragen – Voelen – Verdiepen – Verbinden - Veranderen – Verwezenlijken

Samen onderzoeken we wat je vraag is, wat je van binnen en buiten beweegt, wat je verlangens zijn, wat je levensenergie aanwakkert, wat je belemmert, en wat je kan ondersteunen op je huidige levenspad. 

Dit doen we door inzicht gevende gespreken,  vergroten lichaamsbewustzijn, dansen, bewegen. Het lichaam in beweging is namelijk een prachtige spiegel. Het draagt oude ervaringen en informatie in zich mee. Daar waar ons denkhoofd graag redeneert, analyseert en toedekt, geeft het lichaam onbewuste patronen en blokkades weer. Je komt meer tot de essentie, tot inzichten en inspiratie om te veranderen, andere bewuste keuzes te maken. Via het lijfelijk ervaren leren we op een meer naar binnen en dieper gelegen niveau. 

Deze benadering is krachtig, integrerend, compassievol en verschilt van de meeste reguliere benaderingen die meer gericht zijn op cognitieve en/of gedragsmatige veranderingen.
 

Belichaamd – Bewust

Vind je het spannend om te bewegen of te dansen? Weet dan dat het niet gaat over goed of niet goed, ook zijn er geen pasjes om te leren. Je brengt jouw lichaam op jouw manier in beweging, geraakt door wat er op dat moment in aanwezigheid is. 

Net als tijdens mijn groepslessen en –workshops is er geen vaststaande vorm hoe een sessie verloopt. Iedere sessie kijken we wat kloppend voelt, waar jij je comfortabel bij voelt. Afgestemd op jouw fysieke sensaties, bewegingen en gewaarwording op dat moment. Soms subtiel en ingetogen, soms expressief en intens aanwezig, soms volgend en verkennend, soms prikkelend en uitdagend. Dit kan staand, bewegend door de ruimte, zittend of zelfs liggend, met of zonder aanraking.  

Ik maak gebruik van de werkmethoden, wijsheid en mijn ervaring als docent, trainer, begeleider van de bewuste belichaamde dynamische dansmeditatie vormen zoals 5Rhyhtms, Open Floor, Libido Fundamentals. Zo ook o.a. van de methode 'Wheel of Consent' en Polyvagaal theorie. 

Bewegen & Includeren – Vast & Vloeibaar – Gewoonte & Keuze - Aanwezig & Afwezigheid

Je kunt me benaderen voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek van ongeveer 20 minuten. Dit kan telefonisch, online via beeldbellen  of ‘life’ in mijn praktijkruimte in Amstelveen. 


Voor wie?

De sessies zijn geschikt voor alle volwassenen, ongeacht geslacht, seksuele uiting, voorkeur en soort relatie. Ik streef ernaar een omgeving met elkaar te co-creëren waar je je welkom voelt, nieuwsgierig kan zijn, de mogelijkheid voelt te groeien en waar je ervaringen worden gerespecteerd. 

Voor hen die de behoefte voelen aan een stukje support rondom bepaalde levensthema’s. 
Voor hen die begeleid willen worden naar een dieper lichaamsbewustzijn en mogelijke blokkades willen opruimen waardoor de levensenergie weer vrijer kan stromen. 
Voor hen die in contact willen komen met hun gevoelens en verlangens.
Voor hen die nieuwsgierig zijn naar een holistische begeleiding gericht op afstemming tussen  mind, hart, lichaam en ziel. 
Voor hen die bewust willen worden van de eigen behoeftes en grenzen. 
Voor hen die beter met hun emoties willen leren omgaan. 
Voor hen die een betere relatie met zichzelf willen, met anderen, ook op seksueel gebied. 
Voor hen die naast de groepslessen verlangen naar meer individuele begeleiding rondom bepaalde thema’s. 
Deze lijst is zeker niet compleet, ook andere hulpvragen zijn welkom. 


Praktische informatie

De eerste sessie is een intake. Deze is bedoeld om helder te krijgen wat je hulpvraag is en om te kijken of we samen verder aan het werk kunnen.

Intake en sessies duren ongeveer 1 tot 1,5 uur.
Tarieven n.t.b. en/of op aanvraag beschikbaar. 

Zakelijke tarief op aanvraag beschikbaar. 
De sessies worden niet vergoed door de zorgverzekeraar. 
(Dancing for Birth sessies vallen onder zwangerschapsbegeleiding en kunnen eventueel wel worden vergoed door de zorgverzekeraar. Informeer hier zelf naar bij je verzekering.) 

"There is a deep wisdom
Within our very flesh,
If we can only come to our
Senses and feel it."
- Elizabeth A. Behnke 

 

 

Coach400.jpg

Ervaringen 

“Tijdens mijn ontwikkelingsproces heeft Monika mij enorm gesteund. Genoten van de ruimte die zij gaf en van de uitnodigingen om in contact te gaan met mezelf en anderen.” – Edith -

"Monika voelt zeer goed aan wat er nodig is en wat er kan." - Bram -

 “Monika heb ik als een ontroerend voorbeeld ervaren, hoe zij met haar ziekte en lijf is omgegaan. Haar openheid, haar moed, haar prachtige dans in het leven en hoe zij dit aan ons heeft doorgegeven op haar heel eigen, integere wijze.” – Magda -

“Ik ervaar Monika als iemand met een aangename energie, respectvol en rustig.” - Els -