In je Element OWC 5ritmes dans het leven open floor monika dansen dansmeditatie

DEZE PAGINA IS VERHUISD, KLIK HIER...

'In je Element'
Zomerretraite - Orval (B)

soulsource

5Ritmes Residentieel Dansweekend 

Oost West Centrum
Le Ferme Bois le Comte, Orval, België
vrijdagavond 9 juli t/m zondag 11 juli  

(residentieel inclusief overnachtingen en vegetarische & biologische maaltijden)  

'Dieper duiken in de dans van de 5Ritmes in verbinding met de natuur, het weer en de elementen als metafoor om vanuit te bewegen, te groeien en te transformeren.

Deze zomer-retraite vindt plaats op wederom een prachtige plek met een rijkdom aan mogelijkheden om zowel binnen als buiten te dansen en te 'werken' in direct contact met de elementen. 

La Ferme du Bois-le-Comte (de hoeve in het bos van de graaf) is een 100 jaar oude hoeve die stap voor stap is uitgebouwd tot een prachtige verblijfplaats voor gasten en groepen. Ze ligt in het zuidoosten van België, op de Franse grens, en ze ligt daar werkelijk schitterend, middenin de natuur, op een van de mooiste, stilste en energetisch krachtigste plekjes van België. https://boislecomte.be/ 

Deze workshopdagen bieden tevens 
* een mogelijkheid om je even terug te trekken uit je dagelijkse beslommeringen waardoor er ruimte ontstaat jezelf opnieuw op te laden,
* een mogelijkheid om afstand te nemen van je routinematig leven en je perspectief op het leven weer te verruimen.

Iedere dagdeel staat zoveel mogelijk één ritme & element centraal en luisteren we met aandachtige aanwezigheid wat zij ons te vertellen hebben, hoe zij in jou en met jou willen bewegen en wat zich verder in jou wil ontvouwen.

Gedragen door
* de kracht van de primaire elementen 
* de wijsheid van de 5Ritmes als dynamische dansmeditatie
* gerelateerde oefeningen in directe verbinding met de natuur en haar elementen die je zintuigen en wezen laten 'herbronnen'
* de rijkdom van deze wonderlijke mooie plek met een schat aan mogelijkheden 

hebben we alle tijd om te luisteren, te ontdekken, te hernieuwen, te genieten met de elementen als oneindige voedingsbron van inspiratie.

De intentie is om tijdens deze dagen de natuurlijke golf van de 5 afzonderlijke ritmes en de daarmee verbonden elementen te volgen. Maar we laten ons leiden door het weer en de weersvoorspelling van de dansdag zelf.
Afhankelijk van het weer dansen en 'werken' we zowel binnen als buiten. Daarnaast zal er voldoende gelegenheid zijn om te rusten en/of ons kunnen laven in en aan de natuur.
Deze workshopdagen bieden zowel bedding voor beginnende dansers als diepgang voor ervaren dansers. 

"Hoe zou ik wensen dat gij de zon en de wind met meer van uw huid en met minder kleding tegemoet kon treden.
Want de adem des levens is in het zonlicht 
en de hand des levens is in de wind......
.....En vergeet niet dat de aarde het heerlijk vindt uw blote voeten te voelen en de wind ernaar hunkert met uw haar te spelen."
- Kahlil Gibran, passages uit De Profeet -