Voorbereidingen Online Dansen via Zoom 

Hoe kun je jezelf goed voorbereiden, ook technisch? 

* Installeer het programma Zoom op je laptop/computer. Ipad of smartphone kan ook, maar biedt minder mogelijkheden. Downloaden is eenvoudig en gratis en kan via deze link 
* Als Zoom nieuw voor je is, kijk dan deze introductie
* Zorg dat je camera en microfoon werken. Test dit vooraf! Dat kan je doen door het programma Zoom vooraf te openen en op settings (‘bloemetje’ rechtsboven in scherm) te klikken. Vervolgens kan je daar je Video en Audio testen (zie afbeeldingen onderaan). 
(* Is dat niet mogelijk zorg dat in ieder geval je speakers in orde zijn zodat je de muziek en mijn stem kan horen en je naam zichtbaar is op het scherm. Als wij elkaar niet kennen, introduceer je dan vooraf via de mail info@danshetlevennu.nl of via de chatbox van Zoom bij binnenkomst.  En zorg dat je naam zichtbaar is. ) 
* Als het mogelijk is, sluit je computer aan op je speakers, stereo, snoerloze koptelefoon of een ander geluidsapparaat voor een betere geluidskwaliteit.  
* Zorg dat je een stabiele internetverbinding hebt. Sluit zoveel mogelijk internet/wifi gebruikende programma's/tabbladen af. Gebruik bij voorkeur een internetkabel. Als je verbinding hapert, log dan uit en meld je opnieuw aan.

Hoe kun je jezelf verder voorbereiden? 
* Creëer wat ruimte om te dansen. Als je met meerderen samenwoont kijk dan hoe je een ruimte voor jezelf kunt creëren waar je in je dans kunt 'duiken' in aanwezigheid, zonder te veel zelfbewustzijn. Je kunt ook je huisgenoten vragen mee te komen dansen. 
* Minimaliseer andere afleidingen. Zet je telefoon en andere apparaten uit. Ruim de dansruimte wat op of dek spullen af waarvan je weet dat ze je afleiden.
* Draag comfortabele kleding zoals anders, in laagjes, voor warmere en koelere momenten. Leg evt. dekentje klaar. 
* Zet wat water of een kop thee klaar
* Zorg dat je iets vooraf aan de aanvang bent ingelogd.

Zal de les worden opgenomen?
Nee. Dit is een in-het-moment-zelf gebeuren. Ook als deelnemer het verzoek tijdens de les niet te filmen, te fotograferen, ‘shazamen’ of muziek op te nemen. Wil je graag een titel van een muziekstuk, mail me. 

Kan ik iemand uitnodigen die niet eerder is komen dansen maar wel geïnteresseerd is? 
Ja dat kan, iedereen is welkom. Voor 'nieuwelingen' is het handig wat meer informatie te lezen bij 'Praktisch' via deze link...  en of over 5Ritmes of OpenFloor via mijn website www.danshetlevennu.nl  

Kan ik samen met vrienden aan de Zoom Online les deelnemen?
Ja! Maar houdt rekening met de algemene richtlijnen van het RIVM. Tegelijkertijd in contact zijn met elkaar is een menselijke oerbehoefte, dat is niet alleen fijn maar is ook goed voor ons immuunsysteem. Isoleer jezelf alsjeblieft niet meer dan nodig is. 

Helpende details voor Zoom

* SPREKERS WEERGAVE/’SPEAKER VIEW’ en RASTER WEERGAVE/’GALLERY VIEW’  – je kunt deze twee heen en weer schakelen om het verschil te zien. Raster/Gallery weergave wordt aangeraden als we dansen, dan inspireren we elkaar.
* Er is een mogelijkheid om je stem te DEMPEN/’MUTEN’ en te ‘UNMUTEN’. Als je op demPen/’muten’ staat dan vermindert dit de echo die kan optreden. Ook kun je dan tijdens de dans zoveel geluid maken als je zelf wilt. De docent/’host’ en eventuele ‘co-host’ kan iedereen ‘muten’ of ‘unmuten’. 
* De CAMERA kan UIT of AAN. Houd je camera aan wat het helpt om een gemeenschapsgevoel te creëren. Ook al zien we misschien alleen je woonkamer, je rug, beter dan een zwart scherm. Je aanwezigheid doet er toe!
* De CHAT functie – via het icoon met het spreekballonnetje in de beneden balk. 
* De mogelijkheid om JEZELF EEN NAAM TE GEVEN als je dat nog niet hebt gedaan. Klik op de 3 stippen in je eigen venster. ​

Audio testen in Zoom 

Video testen in Zoom