LessenĀ 

5Rhythms Alkmaar

5Rhythms® Alkmaar
move, dance, grow, sweat

Dinsdagavond.

5Rhythms® van Gabrielle Roth is een workout & dynamische dansmeditatie in één voor iedereen die van dansen, beweging en muziek houdt. Het is een eenvoudige maar diepgaande bewegingsvorm waardoor je in je lichaam landt, je energie gaat stromen en welke heelheid, creativiteit en verbinding in je leven kan bewerkstelligen. De ritmes zijn vloeiend, staccato, chaos, lyrisch en stilte. Ieder ritme staat metafoor voor het leven en faciliteert een oneindige en diepe bron van bewegingsmogelijkheden. Samen vormen de vijf ritmes een golf van energie (‘wave’) die golf na golf gedanst kan worden.

VOOR WIE?
Iedereen kan dansen. Het enige dat nodig is, is je bereidheid te bewegen. Het maakt niet uit of je ervaren bent of nog nooit gedanst hebt, rustig of juist energiek bent, gezond of beperkt, jong of oud, of je goede of moeilijke momenten in je leven ervaart, hoe je eruit ziet, denkt of voelt.

WAT?
De lessen zijn open, staan op zichzelf en zijn los te volgen.
Wel wordt geadviseerd meerdere lessen met regelmaat te volgen om je ervaring te verdiepen. De lessen beginnen meestal met een vrije warming up gevolgd door een uitleg van het thema van de danssessie met suggesties die helpend voor je zijn tijdens de dans. 
De docent biedt professionele ondersteuning en mixt een diversiteit van uitnodigende muziek met heldere gerichte begeleiding om je dansen te verdiepen en te inspireren. Om in een levendige, soms stille, dans met compassie te onderzoeken wat jou van binnen en van buiten beweegt. Om je te verbinden met jezelf, anderen, het leven, de wereld. Om naar een meer vloeibare, creatieve manier van zijn te bewegen, je energie te laten stromen, je leven belichaamd en volledig in al zijn facetten te dansen. Na de les is er ruimte voor het delen van ervaringen. 

'SWEAT'
Zo nu en dan wordt er in plaats van een begeleide verdiepende les een 'SWEAT YOUR PRAYER' sessie aangeboden. Een 'Sweat' is een gelegenheid om samen met anderen in vrijheid de 5Ritmes te dansen. Er wordt geen les gegeven, de docent begeleidt alleen het eerste gedeelte en draagt zorg voor de muziek en een veilige sfeer. Voor veel mensen is regelmatige oefening van de 5Ritmes plezierig en een goede stimulans om lichamelijk en geestelijk in beweging te blijven. Terwijl thuis de mogelijkheden vaak beperkt zijn, geeft de 'Sweat' een regelmatige gelegenheid om te oefenen en tegelijkertijd de mogelijkheid om samen te dansen. Het samen dansen geeft ondersteuning, herkenning en verbondenheid. 

Een work out voor lichaam en geest!
Uit onderzoek blijkt dat dansen energie geeft, veerkracht, levenslust, ontspanning, verbinding, creativiteit, een goede conditie, heling, plezier en meer. De uitnodiging is te komen zoals je bent en je bij hen aan te sluiten die dat ook doen! Ervaring is niet nodig, bereidwilligheid wel. Iedereen kan dansen en is welkom. Beginnende dansers kunnen ieder moment instromen. 

Meer informatie over 5Rhythms, klik hier... 

“Energy moves in waves,
waves move in patterns,
patterns move in rhythms,
a human being is all of those,
energy, waves, patterns, rhythms”
- Gabrielle Roth -

 

TIJD DINSDAGAVONDEN
19.45 uur - 21.45 uur (vanaf 19.30 uur welkom) 

TIJD ZONDAGOCHTENDEN
10.30 uur - 12.30 uur (vanaf 10.15 uur welkom)

DATA DINSDAGAVONDEN 
Cyclus/Losse lessen mogelijk

LOSSE AVOND
9 juli Sweat Your Prayer
Afsluiting van het dansseizoen en om de zomer te vieren. 

NAZOMER-NAJAAR 
10 september 
17 september
24 september
1 oktober
8 oktober
22 oktober
NAJAAR-WINTER
5 november
12 november
19 november
26 november
3 december
10 december

ZONDAGOCHTEND 'SWEAT'
zondag 5 januari 2025 10.30 - 12.30 uur

INVESTERING
€ 16,- per persoon per losse les
€ 75,- per persoon voor Cyclus van 6 lesavonden (data vastgesteld) 

AANMELDING & BETALING
Aanmelden is raadzaam. Spontaan komen mag ook. 
Je kunt je aanmelden voor losse danssessies of voor de gehele de cyclus van 5 a 6 lessen. Zie data hierboven.  
Aanmelden via Hipsy of bij Monika via monika@embodieddance.nl  of 06-12602244.
Betalen kun je 
* contant aan het begin van de les, graag GEPAST betalen
* bankoverschrijving naar NL88TRIO0320377814 t.n.v. Moving Waves o.v.v.  datum sessie en je naam
of via 'aanschaf' ticket via Hipsy 
* Aanmelden en betalen voor de Zomer Sweat op dinsdagavond 9 juli, klik hier
* Betaallink CYCLUS NAZOMER-NAJAAR 2024 van 5 a 6 lesavonden
* Betaallink CYCLUS Najaar-Winter 2024 van 5 a 6 lesavonden
* Aanmelden en betalen voor losse avonden, volg deze link...   en scroll dan naar de juiste lesavond

ANNULERING
* Een gemiste les, ongeacht de reden, kan helaas NIET worden ingehaald en/of gerestitueerd
* Kijk voor overige annuleringsvoorwaarden hier

LOCATIE
Vrije School De Sterrenzanger, Mercuriusstraat 13 in Alkmaar Oudorp.

BEREIKBAARHEID: deze locatie is goed te bereiken met de auto vanaf de oostelijke rondweg van Alkmaar. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid. Vanaf Alkmaar Centraal treinstation gaan er meerdere bussen richting de danslocatie, zie www.9292ov.nl , zoek op Oudorp NH. Of neem een OV fiets. 

We dansen op blote voeten, antislip sokken of soepele schoentjes.
Draag comfortabele kleding, liefst in laagjes voor warmere en koelere momenten.
Verder is het handig een flesje voor water mee te nemen
en eventueel een dekentje (vooral tijdens het koudere seizoen is dit raadzaam i.v.m. koudere vloer om op te liggen/zitten). 

 

WAT ANDEREN HEBBEN ERVAREN

“Bijna elke week dans ik de 5Ritmes. Soms met verwachtingen, soms niet. Ik kom er met al mij gevoelens, ze lossen op soms, ik ontvang liefde van of via de andere dansers (v/m). Onverwacht, onvoorspelbaar.”– Hans -

“Elke wave die ik dans is voor mij een persoonlijk groei moment en een moment van thuiskomen bij mezelf.” – Janneke -

“Dansen bij Monika doe ik het liefst elke week als het mogelijk is. Ik dans inmiddels 4 jaar bij Monika waarvan de laatste jaren intensief. De eerste keer dat ik bij Monika danste voelde het al vertrouwd: Het gevoel dat ik mezelf mag zijn met mijn eigen bewegingsexpressie. De interactie met de andere dansers maakt de dansvloer, naast vertrouwd en veilig, interessant om te oefenen met diverse thema’s zoals grenzen, intimiteit, diversiteit, etc. Wat ook interessant is, is dat in de dansontmoetingen allerlei emoties voorbij kunnen komen als verlegenheid, blijheid, verdriet, maar ook schaamte en angst. Net het echte leven. Het verschil is dat je op deze dansvloer de ruimte krijgt om het op een andere manier te verkennen. Als je zin hebt natuurlijk. Want soms wil ik gewoon alleen maar dansen op heerlijke muziek. En dat kan ook. Dat maakt het zo fijn. Niks moet alles mag. Monika‘s lessen, net als haar workshops, zijn speels en hebben diepgang. Monika heeft in mijn ogen goed in de gaten wat er in de groep en zelfs op individueel niveau speelt.” - Barbera -  


 

Datum publicatie: 4 april 2021

5Rhythms Alkmaar