LessenĀ 

5Rhythms Alkmaar

5Rhythms® Alkmaar
move, dance, grow, sweat

Dinsdagavond.

Tijdens deze 5Rhyhtms open lessen wordt je uitgenodigd de danser in jezelf vrij te maken. Door jouw dans van het moment te vinden, is het vinden van jezelf in je meest vloeiende en levendige staat van zijn. We ervaren, geven expressie, we onderzoeken, proberen uit, laten gaan, zijn creatief, maken contact, delen, integreren, raken vervuld.

De lessen zijn open, staan op zichzelf en zijn los te volgen.
Wel wordt geadviseerd meerdere lessen met regelmaat te volgen om je ervaring te verdiepen. De lessen beginnen meestal met een vrije warming up gevolgd door een uitleg van het thema van de les met suggesties die helpend voor je zijn tijdens de dans. De docent biedt verder professionele ondersteuning en mixt een diversiteit van uitnodigende muziek met heldere gerichte begeleiding om je te inspireren tot energieke en zachte dansen, tot samen dansen en alleen. Hierdoor geven we ons lichaam meer bewegingsvrijheid en de mogelijkheid ons leven volledig in al zijn facetten te dansen. Na de les is er ruimte voor het delen van ervaringen. 

Een work out voor lichaam en geest!
Uit onderzoek blijkt dat dansen energie geeft, veerkracht, levenslust, ontspanning, verbinding, creativiteit, een goede conditie, heling, plezier en meer. De uitnodiging is te komen zoals je bent en je bij hen aan te sluiten die dat ook doen! Ervaring is niet nodige, bereidwilligheid wel. Iedereen kan dansen en is welkom. Beginnende dansers kunnen ieder moment instromen. 

Meer informatie over 5Rhythms, klik hier... 

“Energy moves in waves,
waves move in patterns,
patterns move in rhythms,
a human being is all of those,
energy, waves, patterns, rhythms”
- Gabrielle Roth -

DATA Cyclus/Losse lessen mogelijk
dinsdagavond
cyclus 1
6, 13, 27 sept
4, 11, 25 okt
cyclus 2 
1, 8, 15, 22, 29 nov
6 dec 2022

TIJD 
19.45 uur - 21.45 uur (vanaf 19.30 uur welkom) 

LOCATIE
Vrije School De Sterrenzanger, Mercuriusstraat 13 in Alkmaar Oudorp.

AANMELDING
Is fijn en raadzaam. Spontaan komen mag ook. 
Je kunt je aanmelden voor losse lessen of voor de gehele de cyclus van 6 lessen van van 10 mei t/m 28 juni 2022. 
Aanmelden via 06-12602244 of via monika@embodieddance.nl  met je naam, telefoonnummer en voor welke danssessie, 

INVESTERING
€ 16,- per persoon per losse les
€ 75,- per persoon voor cyclus van 6 lessen van 6 sept t/m 25 okt en/of van 2 nov t/m 6 dec 2022 (lessen zijn niet in te halen/te verplaatsen) 

BETALING via (LET OP BANKREKENING IS AANGEPAST!)
* bankoverschrijving naar NL88TRIO0320377814 t.n.v. Moving Waves o.v.v.  datum en je naam
* of via onderstaande betaallinks (meld je nog wel aan via mail en/of app!!!)
* Betaallink cyclus
* Betaallink losse les

ANNULERING
* Een gemiste les, ongeacht de reden, kan helaas NIET worden ingehaald en/of gerestitueerd
* Kijk voor overige annuleringsvoorwaarden hier

BEREIKBAARHEID: deze locatie is goed te bereiken met de auto vanaf de oostelijke rondweg van Alkmaar. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid. Vanaf Alkmaar Centraal treinstation gaan er meerdere bussen richting de danslocatie, zie www.9292ov.nl , zoek op Oudorp NH. Of neem een OV fiets. 

We dansen op blote voeten, antislip sokken of soepele schoentjes.
Draag comfortabele kleding, liefst in laagjes voor warmere en koelere momenten.
Verder is het handig een flesje voor water mee te nemen
en eventueel een dekentje (vooral tijdens het koudere seizoen is dit raadzaam i.v.m. koudere vloer om op te liggen/zitten). 

 

WAT ANDEREN HEBBEN ERVAREN

“Bijna elke week dans ik de 5Ritmes. Soms met verwachtingen, soms niet. Ik kom er met al mij gevoelens, ze lossen op soms, ik ontvang liefde van of via de andere dansers (v/m). Onverwacht, onvoorspelbaar.”– Hans -

“Elke wave die ik dans is voor mij een persoonlijk groei moment en een moment van thuiskomen bij mezelf.” – Janneke -

“Dansen bij Monika doe ik het liefst elke week als het mogelijk is. Ik dans inmiddels 4 jaar bij Monika waarvan de laatste jaren intensief. De eerste keer dat ik bij Monika danste voelde het al vertrouwd: Het gevoel dat ik mezelf mag zijn met mijn eigen bewegingsexpressie. De interactie met de andere dansers maakt de dansvloer, naast vertrouwd en veilig, interessant om te oefenen met diverse thema’s zoals grenzen, intimiteit, diversiteit, etc. Wat ook interessant is, is dat in de dansontmoetingen allerlei emoties voorbij kunnen komen als verlegenheid, blijheid, verdriet, maar ook schaamte en angst. Net het echte leven. Het verschil is dat je op deze dansvloer de ruimte krijgt om het op een andere manier te verkennen. Als je zin hebt natuurlijk. Want soms wil ik gewoon alleen maar dansen op heerlijke muziek. En dat kan ook. Dat maakt het zo fijn. Niks moet alles mag. Monika‘s lessen, net als haar workshops, zijn speels en hebben diepgang. Monika heeft in mijn ogen goed in de gaten wat er in de groep en zelfs op individueel niveau speelt.” - Barbera -  


 

Datum publicatie: 4 april 2021

5Rhythms Alkmaar