Workshops, Retraites, Intensives 

5Rhythms Buiten Dans

5Rhythms® Buiten in de Natuur
elementen, weer, intuïtie

Tijdens deze middag dansen we in directe verbinding met de natuur en laten we ons leiden en inspireren door het weer, onze intuïtie, de elementen. 
De Berkeley is een prachtige met aandacht verzorgde locatie in een groen natuurgebied van Bergen. De plek is besloten en omgeven met veel natuur. Daarnaast heeft het een vuurplek, grenst het aan water en is er meer moois. 
We dansen met headsets, maar er is ook de mogelijkheid te dansen zonder headset in of nabij de dansruimte binnen, de muziek staat echter niet zo luid. 
Bij slecht weer kan er ook binnen gedanst worden in een kleine maar krachtige ruimte. 

DE NATUUR IS VOEDEND VOOR ONS WEL-ZIJN en buiten dansen is een mooie manier onze weg terug naar binnen te vinden en contact te maken met ons levensvuur en levensvreugde. 
Als we buiten dansen voelen we ons verbonden. Met onszelf, anderen, met wie we samen komen, met de wereld om ons heen. Hierdoor groeit ons gevoel voor compassie en verbondenheid. Buiten wordt ons perspectief letterlijk weidser, we ontspannen, we ontvangen meer en we openen ons voor een groter veld van intuïtie en inzichten. 

DANCE QUEST is gebaseerd op een 'vision quest' die in allerlei culturen en oude tradities werd aangeboden. Het is een moment van alleen zijn om contact te maken met jezelf en de natuur. Alleen in de natuur kom je je zelf in vele facetten onder ogen, om oude patronen los te laten en nieuwe inspiratie op te doen, inzichten en antwoorden te ontvangen met de natuur als spiegel die je steeds weer terug brengt naar jezelf. Voor iedereen is deze ervaring anders. Dit moment alleen kan een aantal dagen duren, maar ook een uur…

TIJDENS DEZE DANSMIDDAG kiezen we ervoor een paar uur met jezelf te zijn in de natuur, zowel dansend als in verstilling. 
We beginnen echter gezamenlijk onder begeleiding. Daarna kun je kiezen of je alleen met jezelf wilt zijn en dansen ergens op een uitgekozen plekje. Of dat je wilt vertoeven op het veldje rondom het vuur om ook met elkaar te kunnen dansen. 

* We dansen bij droog weer, bij koude en warmte, bij miezerregen buiten. Bij heftige regenval dansen we binnen. 
* Zorg dus goed voor jezelf, neem voldoende water, versnaperingen, kleedje en geschikte kleding mee.  

Indien we dansen met headsets, lees dan de volgende informatie: alle deelnemers hebben een speciale koptelefoon op. Deze koptelefoon is verbonden met een zender waar de muziek en microfoon t.b.v. de begeleiding op aangesloten is. Je kunt ongeveer 200 meter bij de zender vandaan dansen. Je kunt zelf het volume regelen. Wanneer je wilt genieten van het verstilde geluid van de natuur, dan doe je de koptelefoon gewoon even af.
De headsets zijn te gebruiken bij gehoorapparaten IN de gehoorgang. (Bij gehoorapparaten buiten de gehoorgang is het eventueel wel mogelijk maar sluiten ze niet mooi af..) 
Je kunt ook zonder headset dansen. Dan is de muziek te horen via de normale speakers in de dansruimte. Je kunt dan aldaar  dansen of nabij de tuindeuren op het gras. De muziek is dan echter niet zo luid. 

 

“Vloeiend, Staccato, Chaos, Lyrisch, Stilte”
“Aarde, Vuur, Water, Lucht, Ether”

 

DATUM

TIJD

LOCATIE
De Berkeley, Nesdijk 20 in Bergen (direct ten westen van Alkmaar) 
Dit is een prachtige met aandacht verzorgde locatie in een groen natuurgebied van Bergen. De plek is besloten en omgeven met veel natuur. Daarnaast heeft het een vuurplek, grenst het aan water en is er meer moois. 

INVESTERING
 

AANMELDING & RESERVERING HEADSET & BETALING
Dit gaat IN PRINCIPE ALLEEN via de website HIPSY via deze link; aanmelden en betaling gaat dan tegelijkertijd. 

LET OP: mocht deze digitale weg van aanmelden en betalen lastig voor je zijn, GRAAG EERST OVERLEG VIA mail of bericht me dan via monika@embodieddance.nl of 06-12602244. (Alleen als het echt niet anders kan!) 
Indien je deze wijze van betaling niet vooraf met mij afstemt, dan kan het zijn dat er geen headset voor je gereserveerd is. 

ANNULERING
Er gelden annuleringsvoorwaarden, deze vind je hier

  


 

Datum publicatie: 10 april 2021

5Rhythms Buiten Dans