Blog & Inspiratie

Protest

Soms is de dans een protest, een rechtszaak, een verzet, een viering, een woede uiting, een liefdesuiting, een hoop, een gebed....

“Let’s dance, let’s dance..
You can dance with your life no matter what…
Let’s dance with whatever we are given…  with whatever comes..
Dance with the terms life itself and the world gives to us,
although these are not your terms…
Let’s dance with it..
Keep dancing…. on your own, with others, with those you love…
Let’s dance, let’s dance”  - Elizabeth Gilbert –

Zo herkenbaar en rakend: deze gepassioneerde, toch ontspannen, zo menselijke oproep van de schrijfster van ‘Eten, Bidden, Beminnen’ en ‘Toewijding’ . In onderstaand filmpje spreekt zij op de vooravond van de verkiezingen in de VS over het prachtige pure ‘woede’ gebed en de voortdurende ‘levens’ dans van haar aan kanker gestorven liefdespartner. Ze spreekt over het letterlijk dagelijks dansen ‘no matter what’ met de voorwaarden die het leven ons geeft,  met de voorwaarden die de wereld ons geeft,  niet zozeer met onze eigen persoonlijke voorwaarden en wensen. Zelfs mensen die continu in onderdrukking en armoede leven blijven dansen. Dus….

“Wat er ook komt, laten we ermee dansen. Soms is de dans een protest, een rechtszaak, een verzet, een viering, een woede uiting, een liefdesuiting, een hoop, een gebed…  Hoe dan ook, dansen vraagt betrokkenheid met je eigen leven en met deze wereld,  VOLLEDIGE betrokkenheid. Ongeacht de gebeurtenissen en voorwaarden die het leven je geeft. Blijf dansen, met jezelf, met anderen, met de mensen die je lief hebt.”
 
Filmpje met Elizabeth Gilbert op Facebook (sorry, geen Youtube versie o.i.d.).  Is 14 minuten te lang, start dan op 8 minuten of 12,5 minuten.
Filmpje dans van 'rouw' waarvan bovenstaande foto, ook gepost door Elizabeth Gilbert


 

Datum publicatie: 3 november 2020

Protest