Blog & Inspiratie

Adem!

Terwijl je dit leest... waar voel jij in je lichaam je ademing? Waar begint deze, waar eindigt deze? Verandert deze, nu je gewaar wordt van je ademing? Wat is de textuur van je ademing, het tempo, ritme? 

“Listen.... are you breathing just a little...
and calling it a life?"  - Mary Oliver - 

Het afgelopen jaar zijn we banger geworden om voluit te ademen. We houden vaker onze adem in, in nabijheid van anderen. We sluiten de adem op in een mondkapje. Ontspannend geeuwen of ontladend zuchten lijkt helemaal taboe te zijn geworden. Adem is echter het verschil tussen leven en dood, tussen ingehouden en voluit leven, tussen afwezig en aanwezigheid. 
Om ons immuunsysteem te versterken, om te kunnen ontspannen en om onze onze authentieke 'core' zelf te ervaren moeten we in alle diepte, lengte, volheid en vol-ledigheid ademen.  Dansen laat je op een organische wijze vanzelf dieper, voller ademen. Tegelijkertijd laat adem alles bewegen, zonder adem is er geen dans. 

De komende dansactiviteiten zal ik meer aandacht geven aan de ademing door middel van ademoefeningen verweven in de danssessies. Het wordt tijd onze ademing weer meer te openen, te bevrijden, ruimte te geven, te voelen, te horen, te verdiepen, de lentelucht onze longen te laten verfrissen.

'Breathing into Elements' - 5Rhyhtms Zomerintensive - 'Buiten' dans 4-daagse - De Berkeley, Bergen (NH) 
Dieper duiken in de beweging van je ademing & dans van de 5 ritmes in verbinding met de natuur, het weer en de elementen als metafoor om vanuit te bewegen, te groeien en te transformeren. 

'Wheel of Presence' - Open Floor Jaargroep - dans & adem & ritueel - De Berkeley, Bergen (NH)
Vertrouwd raken met de enorme hoeveelheid aan gevoelens en menselijke kwetsbaarheden die het ademen, dansen en doorvoelen in de aandachtige aanwezigheid van dit moment losmaakt en aanraakt. Transformerend ruimte creëren voor je authenthieke 'core' zelf door vol-ledig, vol-uit te ademen in beweging. 

 


 

Datum publicatie: 5 april 2021

Adem!