Workshops, Retraites, Intensives 

Heart in Motion

5Rhythms Winter Dansweekend
residentiële retraite 

Een uitnodiging je te verbinden met de kracht en wijsheid van je hart als toegangspoort tot heling, innovatie en transformatie.

Oost West Centrum
Le Ferme Bois le Comte, Orval, België
inclusief overnachtingen en vegetarische & biologische maaltijden  
vrijdagavond 3 t/m zondag 5 december 2021

Deze workshop is een uitnodiging om via dans en gerelateerde oefeningen je te verbinden met de kracht en wijsheid van je hart als toegangspoort tot heling, innovatie en transformatie.
Tijdens deze Winterretraite is er alle tijd te laven en te gedijen in de weldadigheid van het continu dansen, bewegen, ervaren, ontspannen in samen zijn op deze prachtige krachtige plek midden in de natuur in de winterse sfeer van ruimte, rust en stilte.

Vaak is de plaats in jezelf waar je kwetsbaar bent ook je grootste krachtplek met je hart als voedingsbron van levensvuur en verlangens. Hiermee kunnen we contact maken als we het risico nemen ons te openen voor wat er zich aandient in het moment en we dit kunnen verwelkomen.
We herbergen een enorme innerlijke intelligentie die door ons heen stroomt. We oefenen hiernaar te luisteren, ons licht hierop te laten schijnen en dit waarachtig in beweging te brengen. Dit schept de mogelijkheid om dat wat vast zit in ons lijf, gevoel en gedachten naar meer vloeibaarheid te bewegen en het gevoel van balans en veerkracht te laten ontvouwen.

Gedragen door
* de transformerende werking van de dynamische dansmeditatie als middel voor bewustzijn en verandering,
* gerelateerde  oefeningen die je ervaringen verdiepen, integreren en verbinden met het leven, de wereld en het 'dagelijkse' leven,
* de rijkdom van het samenzijn in een vaste groep op deze wonderlijke plek met een schat aan mogelijkheden

ontstaat er een veilige creatieve omgeving om dit verdiepende onderzoek aan te gaan met compassie en nieuwsgierigheid. Met ruimte voor alle facetten en kleuringen van je hart: wild, teder, gepassioneerd, getemperd, zonnig, stralend, opgebrand, schichtig, moedig, verlicht, wilskrachtig, verlangend, gesmolten, warm, koud, oplaaiend. 
Zodat we aanwezig kunnen zijn met alles wat ons van binnen beweegt, ons hart lief hebben, onze kwaliteiten kunnen delen en ons kunnen verbinden met het complete palet van het leven.

Deze workshopdagen bieden zowel bedding voor beginnende dansers als diepgang voor ervaren dansers. 

La Ferme du Bois-le-Comte (de hoeve in het bos van de graaf) is een 100 jaar oude hoeve die stap voor stap is uitgebouwd tot een prachtige verblijfplaats voor gasten en groepen. Ze ligt in het zuidoosten van België, op de Franse grens, en ze ligt daar werkelijk schitterend, middenin de natuur, op een van de mooiste, stilste en energetisch krachtigste plekjes van België. 
In de herfst kleuren de bossen prachtig, de dagen zijn nog lang en zacht genoeg voor een mooie uitstap, en ’s avonds kun je gezellig nagenieten bij de warme tegelkachel, met een goed glas wijn, een lekkere Orval of een kop hete kruidenthee. De winter bied het meeste ruimte, rust en stilte. Het is de ideale periode om je even helemaal terug te trekken uit de drukte en tijd te nemen voor jezelf. Ervaar hoe heerlijk verfrissend een wandeling in de sneeuw of de heldere vrieslucht is! 

“We dance for laughter, we dance for tears, we dance for madness, we dance for fears, we dance for hopes, we dance for screams,
we are the dancers, we create the dreams.'
- Albert Einstein -
“The power of love is here now ....To create magic on earth
Let the water wash away your tears
Let the fire burn away your fears
Let the wind blow into your life such faith and trust
Let the earth hold you, take care of you and nurture you”
- Alexia Chellun -

DATA
vrijdagavond 3 december t/m zondag namiddag 5 december 2021

PLAATS 
Oost West Centrum
La Ferme du Bois-le-Comte
Bois-le-Comte 1
6823 Villers-devant-Orval

INVESTERING € 250 
incl. overnachting op meer-persoons kamers & biologische vegetarische/veganistische maaltijden
(Het is eventueel mogelijk een nacht eerder te komen en/of langer te blijven. Neem contact op met het Oost West Centrum voor beschikbaarheid en prijzen.)

AANMELDING gaat via het Oost West Centrum 
Meer informatie en aanmelding via deze link.

(Persoonlijke noot: het 'uitbouwen' van de hoeve heb ik als danser de afgelopen 20 jaar zelf mogen meemaken.  Deze prachtige plek voelt voor mij iedere keer weer als thuis komen, een plek waar ik door vele lagen van mijn leven, hart en wezen heb door bewogen, los gelaten, toe geëigend. )


 

Datum publicatie: 23 August 2021

Heart in Motion