Workshops, Retraites, Intensives 

In je Element Buiten Middag

In je Element - Buiten in de Natuur
5Rhyhtms Na-Zomer Workshopmiddag

Dieper duiken in de dans van de 5Ritmes in verbinding met de natuur, het weer en de elementen als metafoor om vanuit te bewegen, te groeien en te transformeren.

De Berkeley, Bergen (NH)
Zondagmiddag 19 september

DEZE WORKSHOPMIDDAG IS OMGEZET NAAR EEN LOSSE BUITEN DANS LES VAN 15 tot 17 UUR! 
Voor meer informatie en aanmelding, klik hier... 


Deze nazomer workshopmiddag vindt plaats op een wonderlijke mooie plek met een rijkdom aan mogelijkheden om zowel binnen als buiten te dansen en te 'werken' in direct contact met de elementen. 

Gedragen door
* de kracht van de primaire elementen 
* de wijsheid van de 5Ritmes als dynamische dansmeditatie
* gerelateerde oefeningen in directe verbinding met de natuur en haar elementen die je zintuigen en wezen laten 'herbronnen'
* de rijkdom van deze wonderlijke mooie plek met een schat aan mogelijkheden (de Berkeley ligt besloten in een groen natuurgebiedje van Bergen, met vuurplek en meer)
hebben we alle tijd om te luisteren, te ontdekken, te hernieuwen, te genieten met de elementen als oneindige voedingsbron van inspiratie.

Afhankelijk van het weer dansen en 'werken' we zowel binnen als buiten.

We dansen met Silent Dance Headsets. Alle deelnemers hebben een speciale koptelefoon op. Deze koptelefoon is verbonden met een zender waar de muziek en microfoon t.b.v. de begeleiding op aangesloten is. Je kunt ongeveer 200 meter bij de zender vandaan dansen. Je kunt zelf het volume regelen. Wanneer je wilt genieten van het verstilde geluid van de natuur, dan doe je de koptelefoon gewoon even af.
De headsets zijn te gebruiken bij gehoorapparaten IN de gehoorgang. (Bij gehoorapparaten buiten de gehoorgang is het eventueel wel mogelijk maar sluiten ze niet mooi af. Kom anders uitproberen en indien het niet lukt, ontvang je je investering terug.) 

Deze workshopmiddag biedt zowel bedding voor beginnende dansers als diepgang voor ervaren dansers. 


Aarde
leert ons over zwaartekracht, over gedragen en gevoed worden, hoe we kunnen rusten in beweging. Dansend met en op de aarde nodigt ons uit onze balans te hervinden in voeden en gevoed worden, in geven en nemen, in het bekende en onbekende.

Vuur is het element van de levenskracht, het aanwakkeren van onze energie, gevoelens en dromen. 'Werkend' met vuur brengt helderheid in grenzen en begrenzingen, wisselend in ieder willekeurig moment.

Water is verbonden met vloeibaarheid en flexibiliteit. Het leert ons mee te bewegen met veranderlijkheid, los te maken wat vast zit, te laten gaan wat ons niet langer dient, te vertrouwen op wat is en het onbekende.

Lucht laat ons de ruimtelijkheid, lichtheid en speelsheid van de natuur zien. Dansend met de wolken en de wind vertelt ons over hoe vederlicht het bestaan kan zijn zodra we ons overgeven aan de dans en het leven zelf. En daarmee leert het ons over veerkracht.

Ether brengt ons in contact met het altijd aanwezige mysterie in ons en om ons heen. Het leert ons vol-ledig aanwezig te zijn en af te stemmen, in te tunen, op dat wat groter is dan wij zelf. 

"Just as the ancients danced 
to call upon the spirits in nature,
we too can dance to find 
the spirits within ourselves that 
have been long buried and forgotten." 
- Anna Halprin -Voor alle praktische informatie klik hier en scrol dan naar beneden. 

 

 

WAT ANDEREN HEBBEN ERVAREN

"Met Monika dansen is in een vertrouwde omgeving jezelf helemaal kunnen zijn en laten gaan. Op een fijne en vriendelijke manier begeleidt ze je in je dans zonder dat je in de gaten hebt dat ze er is. Zo bijzonder hoe ze dat kan. 
Haar enorme kennis, passie en liefde voor de dans voel je door je hele lichaam. Voor mij is het echt een cadeau om met Monika te dansen."


 

Datum publicatie: 8 January 2021

In je Element Buiten Middag