Workshops, Retraites, Intensives 

Libido Fundamentals

Open Floor Zomer 5-daagse
residentiële retraite

Open jezelf voor de passie en levenskracht van Libido in alle gebieden van je leven!
Dansen en werken met de beweging van seksuele energie binnen de bredere definitie van ‘Libido’ als levenskracht, geboorteplaats van creativiteit, vitaliteit en aanwezigheid.

5 volle dagen met overnachtingen en maaltijden in een besloten groep.
Herberg De Dieken, Holten (OV)
woensdag 20 juli t/m zondag 24 juli 2022

Tijdens deze 5-daagse is er alle tijd te laven en te gedijen in de weldadigheid van het continu dansen, bewegen, ervaren, ontspannen in samen zijn op een mooie plek midden in de natuur met een sfeer van lichtheid, ruimte en rust.

Onze seksuele levensenergie is een essentieel onderdeel van de natuurlijke expressie en beweging van ons lichaam. Het ene moment gecompliceerd, het andere moment extatisch, afwezig of belast met verwachtingen vanuit vroegere ervaringen.   
Libido – Love of Life raakt de universele elementen aan die betrekking hebben op het voelen, bewegen en vergroten van de mogelijkheden deze levenskracht volledig te belichamen in alle gebieden van je leven.

Via de dynamische bewuste dansmeditatie van Open Floor creëren we een aandachtige, veilige, seksueel positieve omgeving om dit complexe, creatieve en verdiepende onderzoek aan te gaan met nieuwsgierigheid en compassie. Omdat seksualiteit zo vaak ondergronds aanwezig is, genegeerd wordt of onbewust uitgeleefd kan het bewust onderzoeken van dit thema intens, bevrijdend, intiem en krachtig zijn. De potentiële vreugde, diepgaande heling en schoonheid die deze reis kan bieden maakt het de moeite waard om de uitdaging en het risico aan te gaan.

Naast de dans worden er tevens aanvullende oefeningen, deelmomenten en specifieke informatie aangeboden die je ervaringen verdiepen en integreren. Er zullen geen expliciet seksuele oefeningen worden aangereikt.

Voor wie?
Deze training is geschikt voor alle volwassenen, ongeacht geslacht, seksuele uiting, voorkeur en soort relatie. We streven ernaar een omgeving met elkaar te co-creëren waar iedereen zich welkom voelt, nieuwsgierig kan zijn, de mogelijkheid voelt te groeien en waar persoonlijke ervaringen die een ieder meebrengt worden gerespecteerd.
Voor deelname is het raadzaam dat je enige ervaring hebt met bewuste dansvormen zoals OpenFloor, 5Rhythms, Biodanza o.i.d.

Libido - Love of Life
Klik op bovenstaande link voor meer inhoudelijke informatie over dit thema en wat je tijdens een Libido - Love of Life workshop kunt verwachten. 

Open Floor Conscious Dance
Open Floor is een dynamische dansmeditatie en levendig bewegingsonderzoek. De methodiek van Open Floor is eerder open en onderzoekend dan voorgeschreven. Je wordt begeleid en geïnspireerd om alles wat je tegenkomt te verwelkomen in je dans, voorbij dat te bewegen wat je al kent en om dat wat vast gestold is weer in stromende beweging te brengen. Je ontdekt hoe je van schaduw en gewoonte naar vrijheid in keuze en creatieve mogelijkheden kunt bewegen.

Docent Monika Körschner
Zij is geaccrediteerd 5Ritmes® en OpenFloor docent en geeft ruim 20 jaar les in dans en beweging als bewustzijnsoefening. Zij is persoonlijk opgeleid door Andrea Juhan (VS), founder van OpenFloor en Libido Fundamentals, om met dit specifieke thema te werken.   

“We tend to think of the erotic as an easy, 
tantalizing sexual arousal.
I speak of the erotic as the deepest life force, 
a force which moves us towards 
living in a fundamental way." 
- Audre Lorde -

DATA & TIJDEN
20 t/m 24 juli 2022
woensdag 10.00 uur tot zondag 17.00 uur 

INVESTERING
5 hele dagen workshop, 4 overnachtingen, maaltijden
€ 685,- voor de 1e 10 inschrijvingen, bij aanmelding en betaling voor 20 mei 2022
€ 735,- bij aanmelding en betaling voor 10 juli 2022
€ 775,- indien je je pas aanmeldt en betaalt ná 10 juli 2022

Er is plek voor 18 deelnemers. We streven naar een meer evenredige verdeling van mannen en vrouwen. 

We overnachten in gezellige 2- en meerpersoonskamers. 
(Bij goed weer kun je ook buiten slapen in een belttent met bed. Er is plek voor 1 tentje (zelf meegebracht). 
De prijs is voor alle overnachtingsvormen hetzelfde. 
De maaltijden zijn deels biologisch en altijd vegetarisch. Dieetwensen zijn mogelijk, mits tijdig doorgegeven. 

Er gelden betalings- en annuleringsvoorwaarden. Deze kun je lezen door hier te klikken

AANMELDING IS NODIG
Bij belangstelling en inhoudelijke vragen over de workshop kun je contact opnemen met  Monika Körschner, docent/trainer, via 06-12602244 of via monika@embodieddance.nl  

Voor aanmelding en praktische vragen kun je terecht bij Natacha Senders (tijdrustenruimte.nl), organizer, via 06 51818291 of natacha@tijdrustenruimte.nl  
Bij aanmelding ontvangen we dan graag je volledige naam, adres, telefoonnummer, emailadres en heel kort wat over je danservaring.  

PLAATS & BEREIKBAARHEID
Herberg de Dieken, Helhuizerweg 1, 7451 KE, Holten
Deze plek ligt in het oosten van Nederland, midden in de natuur van de Holterberg, 35 minuten lopen vanaf NS station Holten.

Mocht je een extra nacht vooraf willen overnachten, neem dan contact op met Natacha via natacha@tijdrustenruimte.nl  m.b.t. de mogelijkheden. 

 

 

WAT ANDEREN HEBBEN ERVAREN

"Twee keer heb ik de Libido groep gedaan bij Monika en zou het zo weer doen. Het fijne van Monika als docente is dat ze alles zelf zo doorleeft heeft, dat merk je in haar manier van lesgeven. Daardoor voel je je uitgenodigd om open te onderzoeken en te delen. Monika brengt je in de dans naar een dieper niveau, biedt daarin de tijd en ruimte die nodig is. Ze is heel goed afgestemd op de groep en met haar prettige gevoel voor humor blijft het ook licht." - Monique van L. - 

"Dankbaar voor mijn reis die Monika mogelijk heeft gemaakt. Wat een power en wijsheid. Heb het gevoel dat ik liters koud ijs heb ontdooid en kwijt ben en in een behagelijkheid ben gezakt die ik lang niet meer gevoeld heb." - M -  

"Dankbaar voor dit práchtige weekend! Jullie hebben dit allemaal heel mooi verzorgd. Het voelde allemaal zo vanzelfsprekend - ik besef dat dat juist komt door jullie expertise en goeie organisatie. Het weekend heeft me enorm veel moois, nieuws, dieps, waardevols gebracht!!!"- I. - 

"Via een vriendin kwam ik te weten over het Libido Fundamentals weekend dat Monika in 2019 zou geven. Na lang twijfelen heb ik me ook ingeschreven, ik had nooit een dans-weekend gedaan, was een beetje terughoudend en onzeker. Maar boy, was I mistaken! Een hele fijne groep mensen waar contact heel vanzelf ging. Hele fijne opbouw van oefeningen waarin lichaam, energie, het leven, sensualiteit en seksualiteit steeds op wisselende manieren aangesproken worden. Het voelde steeds alsof iedere stap, oefening, suggestie precies op het juiste moment kwam en aansloot bij iets wat ik in mezelf aantrof. En er was alle ruimte om dat alles helemaal te kunnen onderzoeken en ervaren. Ik weet eigenlijk nog steeds niet wat er nou allemaal precies gebeurde maar ik geloof dat zo’n beetje alles in me aangeraakt is dat weekend. Tegen het einde was dat compleet en totaal: ik voelde overgave zoals ik het niet kan maken maar alleen maar ondergaan. Ik voelde me (beetje schaamrood op de kaken als ik dit schrijf) genomen en wilde me laten nemen. Door wie of wat…? De muziek, Monika, de energie, de groep, het grotere? Ik weet het niet en het maakt ook niet zoveel uit. Het oversteeg me. " - Joost - 

“De nawerking van dit weekend is intens, mijn voelen staat op punt en de beweging blijft nazinderen. Heerlijk alsof ik superman ben die net heeft leren vliegen, geweldig maar nog even wennen hoe ik die nieuwe ontdekte energie in goede banen moet leiden. Geluckig worden er tijdens het weekend wat kapstokken meegegeven die je nadien helpen om de dingen in perspectief te plaatsen. Dansen bij Monica is dansen vanuit een veilige haven. Als je de oceaan in danst en in een storm terecht komt, je scheepje danst over de woeste golven, dan is zij en haar team er als vuurtorens om je terug in de veiligheid van de  haven te leiden. De veilige haven word gedragen door iedere danser aanwezig en dit dankzij de havenmeesteres die op haar mooie fijne manier dit mee in de wereld zet.” - Luc -

 

 


 

Datum publicatie: 14 September 2021

Libido Fundamentals