Workshops, Retraites, Intensives 

Breath in Motion

Breath in Motion
Open Floor Dansworkshop dagen
Dans, Beweging, Adem

Een uitnodiging om via dynamische dans, mindful bewegen en adem oefeningen, vertrouwd te raken met de enorme hoeveelheid aan gevoelens en menselijke kwetsbaarheden die het ademen en doorvoelen in aanwezigheid in ons los maakt en aanraakt.

Oost West Centrum
Antwerpen, België
zondag 20 februari & zaterdag 9 april 2022
gezamenlijk of los te volgen

Vertrouwd raken met de enorme hoeveelheid aan gevoelens en menselijke kwetsbaarheden die het ademen, dansen en doorvoelen in de aandachtige aanwezigheid van dit moment losmaakt en aanraakt. Transformerend ruimte creëren voor je authentieke 'core' zelf door vol-ledig, vol-uit te ademen in beweging.

Deze 2 dansdagen die gezamenlijk of los te volgen zijn, zijn een uitnodiging om via dynamische dans, mindful bewegen en adem oefeningen, vertrouwd te raken met de enorme hoeveelheid aan gevoelens en menselijke kwetsbaarheden die het ademen en doorvoelen in aanwezigheid in ons los maakt en aanraakt. Om te onderzoeken hoe we via het belichamen, bewegen, ademen onze diepste gevoelens en oude opgeslagen gevoelens ruimte kunnen geven in aanwezigheid. Waardoor er transformatie in alle eenvoud kan plaatsvinden en het leven betekenisvoller, rijker en vervullender kan maken.   

Terwijl je dit leest... waar voel jij in je lichaam je ademing? Waar begint deze, waar eindigt deze? Verandert deze, nu je gewaar wordt van je ademing? Wat is de textuur van je ademing, het tempo, ritme? Adem is het verschil tussen leven en dood, tussen ingehouden en voluit leven, tussen afwezig en aanwezigheid, tussen wel en geen beweging.  Om ons immuunsysteem te versterken, om te kunnen ontspannen en om onze onze authentieke 'core' zelf te ervaren moeten we in alle diepte, lengte, volheid en vol-ledigheid ademen.  Dansen laat je op een organische wijze vanzelf dieper, voller ademen. Tegelijkertijd laat adem alles bewegen, zonder adem is er geen dans.

Gedragen door
* de universele bewegings-hulpbronnen van Open Floor dans
* de kracht en wijsheid van de dynamische energieke dansmeditatie
* adem oefeningen gerelateerd aan de kracht en wijsheid van de elementen aarde, vuur, water, lucht en ether
* eenvoudige  oefeningen  die je ervaringen integreren en verbinden met het leven, de wereld en het 'dagelijkse' leven
ontstaat er een veilige creatieve liefdevolle omgeving om dit verdiepende onderzoek naar aanwezigheid aan te gaan met compassie en nieuwsgierigheid.  

Deze dansdagen bieden zowel bedding voor beginnende dansers als diepgang voor ervaren dansers.

OPEN FLOOR is een dynamische dansmeditatie en levendig bewegingsonderzoek. De methodiek van Open Floor is eerder open en onderzoekend dan voorgeschreven. Je wordt begeleid en geïnspireerd om alles wat je tegenkomt te verwelkomen in je dans, voorbij dat te bewegen wat je al kent en om dat wat vast gestold is weer in stromende beweging te brengen. Je ontdekt hoe je van schaduw en gewoonte naar vrijheid in keuze en creatieve mogelijkheden kunt bewegen.

“In this very breath that we now take
lies the secret that all great teachers try to tell us.”
- Peter Matthiessen -

DATA
Zondag 20 februari & zaterdag 9 april 2022

PLAATS 
Oost West Centrum Antwerpen
Van Schoonbekestraat 148
2018 Antwerpen, België

INVESTERING € 75 per workshop dag 

AANMELDING gaat via het Oost West Centrum 
Meer informatie en aanmelding via deze link.


 

Datum publicatie: 14 September 2021

Breath in  Motion