Workshops, Retraites, Intensives 

Jaargroep 'Wheel'

Open Floor Jaargroep
dans & ritueel 

Vertrouwd raken met de enorme hoeveelheid aan gevoelens en menselijke kwetsbaarheden die het ademen, dansen en doorvoelen in de aandachtige aanwezigheid van dit moment losmaakt en aanraakt. Transformerend ruimte creëren voor je authenthieke 'core' zelf door vol-ledig, vol-uit te ademen in beweging. 

De Berkeley, Bergen
24 september 2022 t/m juni 2023
Een combinatie van 6 dansdagen om de maand  & tussentijds inspiratie met dans, muziek en ritueel. 

BOVENSTAANDE EN ONDERSTAANDE TEKST IS NOG VAN DE HUIDIGE JAARGROEP 2021/2022. 
DEZE TEKST ZAL IN HET VOORJAAR VAN 2022 WORDEN AANGEPAST NAAR EEN ANDER THEMA EN INDHOUD. 

Deze jaargroep is een uitnodiging om via dynamische dans, mindful bewegen, adem oefeningen en aanvullende rituelen, vertrouwd te raken met de enorme hoeveelheid aan gevoelens en menselijke kwetsbaarheden die het ademen en doorvoelen in aanwezigheid in ons los maakt en aanraakt. Om te onderzoeken hoe we via het belichamen, bewegen, ademen onze diepste gevoelens en oude opgeslagen gevoelens ruimte kunnen geven in aanwezigheid. Waardoor er transformatie in alle eenvoud kan plaatsvinden en het leven betekenisvoller, rijker en vervullender kan maken.   

Terwijl je dit leest... waar voel jij in je lichaam je ademing? Waar begint deze, waar eindigt deze? Verandert deze, nu je gewaar wordt van je ademing? Wat is de textuur van je ademing, het tempo, ritme? Adem is het verschil tussen leven en dood, tussen ingehouden en voluit leven, tussen afwezig en aanwezigheid, tussen wel en geen beweging.  Om ons immuunsysteem te versterken, om te kunnen ontspannen en om onze onze authentieke 'core' zelf te ervaren moeten we in alle diepte, lengte, volheid en vol-ledigheid ademen.  Dansen laat je op een organische wijze vanzelf dieper, voller ademen. Tegelijkertijd laat adem alles bewegen, zonder adem is er geen dans. 

Gedragen door
* de universele bewegings-hulpbronnen van Open Floor dans
* de kracht en wijsheid van de dynamische energieke dansmeditatie
* adem oefeningen gerelateerd aan de kracht en wijsheid van de elementen aarde, vuur, water, lucht en ether. 
* eenvoudige maar diepgaande rituelen die je ervaringen integreren en verbinden met het leven, de wereld en het 'dagelijkse' leven
* een korte ‘vision quest’ (* zie hieronder voor meer uitleg)
* aanvullende oefeningen
* de rijkdom van het samenzijn in een vaste groep op een wonderlijke mooie natuurlijke plek met een weelde aan mogelijkheden

ontstaat er een veilige creatieve liefdevolle omgeving om dit verdiepende onderzoek naar aanwezigheid aan te gaan met compassie en nieuwsgierigheid.  Hoe kun je vertrouwd raken met de enorme hoeveelheid aan gevoelens en menselijke kwetsbaarheden die het ademen en doorvoelen in de aanwezigheid van dit moment in ons aanraakt?

Vision Quest is een moment alleen zijn om contact te maken met jezelf en de natuur. Alleen in de natuur kom je je zelf in vele facetten onder ogen, om oude patronen los te laten en nieuwe inspiratie op te doen, inzichten en antwoorden te ontvangen met de natuur als spiegel die je steeds weer terug brengt naar jezelf. Voor iedereen is deze ervaring anders. Dit moment alleen kan een aantal dagen duren, maar ook een uur… Wij kiezen in deze jaargroep voor de lengte van in ieder geval een uur of toch wat langer, afhankelijk wat kloppend voelt in de groep en momentum. 

OPEN FLOOR is een dynamische dansmeditatie en levendig bewegingsonderzoek. De methodiek van Open Floor is eerder open en onderzoekend dan voorgeschreven. Je wordt begeleid en geïnspireerd om alles wat je tegenkomt te verwelkomen in je dans, voorbij dat te bewegen wat je al kent en om dat wat vast gestold is weer in stromende beweging te brengen. Je ontdekt hoe je van schaduw en gewoonte naar vrijheid in keuze en creatieve mogelijkheden kunt bewegen. 

Dit dansjaar biedt zowel bedding voor beginnende dansers als diepgang voor ervaren dansers. Enige ervaring met OpenFloor, 5Ritmes, MovementMedicine, SoulMotion o.i.d. heeft wel de voorkeur, maar is niet noodzakelijk.
Mocht je je willen aanmelden of belangstelling hebben voor deze jaargroep neem dan contact met me (Monika) op via 06-12602244 of info@danshetlevennu.nl 

Docente Monika Körschner is geaccrediteerd 5Ritmes® en OpenFloor docent en geeft ruim 20 jaar les in dans en beweging als
bewustzijnsoefening. 
Margo Lieverse zal deze Jaargroep ondersteunen en de Rituelen (mede) creëren en begeleiden. Zij heeft bij Klara Adalena de priesteres opleiding gedaan. Daar heeft ze veel geleerd over het begeleiden van rituelen, de magie van het leven en is ze zich bewust geworden van de ziel en wijsheid van de natuur. Ze is regelmatig vuurvrouw bij zweethutten en vuurlopen en is gefascineerd door het labyrint.

“If you want to give birth to your true self, you are going to have to dig deep down into that body of yours and let your soul howl. Sometimes you have to take a leap of faith and trust that if you turn off your head, your feet will take you where you need to go." - Gabrielle Roth - 


DATA
zaterdag 24 september 2022
zondag 20 november 2022
resterende 4 data t/m juni 2023 nog nader te bepalen. 

TIJD
10.30 uur tot 17.30 uur (vanaf 10.00 uur is de zaal open).

PLAATS
De Berkeley, Nesdijk 20 te Bergen (direct ten westen van Alkmaar).
Dit is een prachtige met aandacht verzorgde locatie in een groen natuurgebied van Bergen. De plek is besloten en omgeven met veel natuur. Daarnaast heeft het een vuurplek, grenst het aan water en is er meer moois. 

INVESTERING
voor 6 workshopdagen en tussentijds vrijblijvende inspiratie 'lessen'
(incl. BTW, koffie, thee, lekkers, soep). Lunch zelf meenemen. 
€ 404,- indien aangemeld en aanbetaald voor 1 september 2022. 
€ 455,- bij aanmelding daarna.
Aanbetaling € 104,- te voldoen bij aanmelding, pas dan ben je van een plek verzekerd.
Indien je gebruik wilt maken van de vroegboekkorting dient het hele bedrag voor 2 september 2021 betaald te zijn. 
Betaling in termijnen is mogelijk NA overleg. 

Er gelden betalings- en annuleringsvoorwaarden. Deze zijn hier te vinden.

AANMELDING is nodig
bij Monika Körschner via monika@embodieddance.nl of bel 06-12602244.

BEREIKBAARHEID 
Deze locatie ligt direct ten westen van Alkmaar en is makkelijk te bereiken met auto én openbaarvervoer. Met de auto is het ongeveer 30 minuten rijden vanaf Amsterdam, neem dan de westelijke rondweg van Alkmaar. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid. Met OV neem je vanaf Alkmaar centraal station bus nr. 6. Uitstappen halte Oude Bergerweg, dan nog 8 minuten lopen. Velen maken ook gebruik van de OV fiets of regelen een lift van een medecursist. 

     

WAAROM EEN JAARGROEP VOLGEN? Klik hier voor meer informatie... 

WAT ANDEREN HEBBEN ERVAREN

“Dansen in de jaargroep heeft geholpen om mijn oorspronkelijkheid te hervinden en angst te overwinnen. Waar voorheen de uitdrukkingsvorm iets diende te betekenen voor anderen, beweeg ik nu in vrijheid met anderen. De belevenissen van een dansdag zijn altijd intens, ontroerend, verrassend. De tussentijdse digitale inspiratielessen zorgen voor blijvende connectie. Het jaar rond dansen biedt een afgeronde cyclus. De jaarthema’s zijn telkens anders en verdiepend. Margo’s rituelen zijn magisch. Monika’s begeleiding is bezield. Een diepe buiging…”
- Eda Andreae - 

“De jaargroepen van Monika en Margo bieden me de ideale mix van dans en spiritualiteit. Op speelse wijze leer ik dingen over mezelf en de wereld. Dingen die ik vervolgens in het dagelijkse leven blijk te gebruiken. De dansdag brengt me steevast dankbaarheid en ontroering voor alle liefde, warmte, positiviteit en bevestiging die ik ontvang van de andere dansers.”
– Joost B. - 

 

 


 

Datum publicatie: 2 September 2021

Jaargroep 'Wheel'