Workshops, Retraites, Intensives 

Wheel of Sense & Elements

Embodied Dance Dans & Ritueel Jaargroep
Een combinatie van 6 binnen & buiten dansdagen om de maand  & tussentijds inspiratie

Dansen, bewegen, oefenen met de grondbeginselen
van het 'Wiel van Overeenstemming' van Betty Martin

"The gift of loving touch, giving or receiving...
heals body, heart and soul
by bringing us a taste of love, both divine and personal"

Deze jaargroep biedt een simpele maar verassend indrukwekkende oefening en onderzoek aan om je zelfbewustzijn te vergroten en je belichaamd gevoel van zelf-afstemming te verstevigen. Het is een uitnodiging je zintuigen en gevoelssensoren te heropenen en wakker te maken. 

Via dans, beweging, ritueel en gerelateerde oefeningen in en met de natuur, de elementen, het weer. Alles zo voelbaar en tastbaar op deze prachtige locatie. In de rijkdom van het samenzijn met gelijkgestemden. In de veiligheid van afstemming en overeenstemming.  

Via het integreren van de basis kernwaarden van het 'Wiel van Overeenstemming' - 'Wheel of Consent' van Betty Martin. Dit is een eenvoudige maar diepgaande manier om meer levendigheid en gevoeligheid te brengen in je tastzin. Hierdoor ga je je meer verbonden voelen met jezelf en de wereld om je heen. Je gaat proeven welke impact jij op de wereld hebt en de omgeving op jou. 
Thema's als wensen, grenzen en begrenzen worden op organische wijze ervaren en aangeraakt. 

Je oefent met het weer gaan voelen in je lichaam. Wat fijn en lekker voelt en wat niet. Wat je wilt en niet wilt. Hoe vertelt jouw lichaam wat je behoeftes zijn, je verlangens. Waar je grenzen liggen en wat je wel en niet bereid bent te geven. Je leer opmerken welke signalen je lichaam geeft, die signalen te vertrouwen, te waarderen en ze dan in volstrekte openheid te communiceren. 

We maken onderscheid tussen het ‘doen’-aspect en het ‘geschenk’-aspect. Wie doet? Voor wie is het? Maar in wezen gaat het verder dan dit en word je uitgenodigd om nieuwe keuzes te maken in heel je leven vanuit zelfbeschikking.  

WAT?
Gedragen door
* de transformerende werking van de dynamische dansmeditatie als middel voor bewustzijn
* de wijsheid van de fysieke, emotionele, mentale en spirituele terreinen van dit thema
* de grondbeginselen van de basiskernwaarden van het  'Wiel van overeenstemming' - ‘Wheel of Consent’ van Betty Martin
* aanvullende oefeningen, deelmomenten en specifieke theorie ter integratie
* korte maar diepgaande rituelen die je ervaringen integreren en verbinden met het leven, de wereld en het 'dagelijkse' leven
* de rijkdom van het samenzijn in een vaste groep op een wonderlijke mooie natuurlijke plek met een weelde aan mogelijkheden

ontstaat er een veilige creatieve omgeving om dit verdiepende onderzoek aan te gaan met compassie en nieuwsgierigheid.

VOOR WIE?
Deze jaargroep is geschikt voor alle volwassenen, ongeacht geslacht, seksuele uiting, voorkeur en soort relatie. We streven ernaar een omgeving met elkaar te co-creëren waar iedereen zich welkom voelt, nieuwsgierig kan zijn, de mogelijkheid voelt te groeien en waar persoonlijke ervaringen die een ieder meebrengt worden gerespecteerd.
Voor deelname is het fijn dat je enige ervaring hebt met dansvormen zoals OpenFloor, 5Ritmes, MovementMedicine, Biodanza, o.i.d.

DIT DANSJAAR biedt zowel bedding voor beginnende dansers als diepgang voor ervaren dansers. Enige ervaring met conscious/bewuste dansvormen zoals OpenFloor, 5Ritmes, MovementMedicine, Biodanza o.i.d. heeft wel de voorkeur, maar is niet noodzakelijk.

OPEN FLOOR & 5RHYTHMS zijn dynamische dansmeditaties die wereldwijd worden beoefend. In deze work-out voor lichaam, hart en geest zijn er geen stappen om te leren en is iedere dans welkom. Tijdens de danssessies mixt de docent en haar assistenten een diversiteit van uitnodigende muziek met heldere gerichte begeleiding om je dansen te inspireren en te verdiepen. Om in een levendige, soms stille, dans met compassie te onderzoeken wat jou van binnen en van buiten beweegt. Om je te verbinden met jezelf, anderen, het leven, de wereld. Om naar een meer vloeibare, creatieve manier van zijn te bewegen, je energie te laten stromen, je leven belichaamd en volledig in al zijn facetten te dansen.

MONIKA KÖRSCHNER is geaccrediteerd 5Ritmes® en OpenFloor docent en geeft ruim 20 jaar les in dans en beweging als bewustzijnsoefening. 
MARGO LIEVERSE zal deze Jaargroep ondersteunen en de Rituelen (mede) creëren en begeleiden. Zij heeft bij Klara Adalena de priesteres opleiding gedaan. Daar heeft ze veel geleerd over het begeleiden van rituelen, de magie van het leven en is ze zich bewust geworden van de ziel en wijsheid van de natuur. Ze is regelmatig vuurvrouw bij zweethutten en vuurlopen en is gefascineerd door het labyrint.

'“Go to the tree, touch the tree.
Touch a rock.
Go to the river, let the river flow through your hands.
Feel it!
Swim, and feel the water again as the fish feels it.
Don't miss any opportunity to revive your senses.”
- Osho - 

DATA 2024-2025 'Wheel of Sense & Elements' 
zaterdag 21 september 2024
zaterdag 23 november 2024
zaterdag 25 januari 2025
zaterdag 8 maart 2025
zaterdag 10 mei 2025
zaterdag 21 juni 2025

TIJD
10.30 uur tot 17.30 / 18.00 uur (vanaf 10.00 uur is de zaal open).

PLAATS
De Berkeley, Nesdijk 20 te Bergen (direct ten westen van Alkmaar).
Dit is een prachtige met aandacht verzorgde locatie in een groen natuurgebied van Bergen. De plek is besloten en omgeven met veel natuur. Daarnaast heeft het een vuurplek, grenst het aan water en is er meer moois. 

INVESTERING 
voor 6 workshopdagen en tussentijds vrijblijvende inspiratie-pdf's per email. 
(incl. BTW, koffie, thee, lekkers, soep). Lunch zelf meenemen. 
€ 444,- indien aangemeld en volledig betaald voor 1 september 2024. 
€ 495,- bij aanmelding en betaling daarna, of als je het bedrag kunt missen (en dit voor anderen een lagere investering mogelijk maakt) 

AANMELDING & BETALING 
Je kunt je aanmelden bij Monika via monika@embodieddance.nl
Je ontvangt dan een hipsy-betaallink . 
Pas na aanbetaling van € 104,- ben je van een plek verzekerd. 
Daarna ontvang je een bevestiging en meer informatie over de jaargroep. 

Indien je graag anders wilt betalen of wilt betalen in termijnen, dan is dat mogelijk NA overleg. 
Neem dan contact op met docent Monika Körschner via monika@embodieddance.nl of bel 06-12602244.

Er gelden betalings- en annuleringsvoorwaarden. Deze zijn hier te vinden.

BEREIKBAARHEID 
Deze locatie ligt direct ten westen van Alkmaar en is makkelijk te bereiken met auto én openbaarvervoer. Met de auto is het ongeveer 30 minuten rijden vanaf Amsterdam, neem dan de westelijke rondweg van Alkmaar. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid. Met OV neem je vanaf Alkmaar centraal station bus nr. 6. Uitstappen halte Oude Bergerweg, dan nog 8 minuten lopen. Velen maken ook gebruik van de OV fiets of regelen een lift van een medecursist. 

     

WAAROM EEN JAARGROEP VOLGEN? Klik hier voor meer informatie... 

WAT ANDEREN HEBBEN ERVAREN

“Dansen in de jaargroep heeft geholpen om mijn oorspronkelijkheid te hervinden en angst te overwinnen. Waar voorheen de uitdrukkingsvorm iets diende te betekenen voor anderen, beweeg ik nu in vrijheid met anderen. De belevenissen van een dansdag zijn altijd intens, ontroerend, verrassend. De tussentijdse digitale inspiratielessen zorgen voor blijvende connectie. Het jaar rond dansen biedt een afgeronde cyclus. De jaarthema’s zijn telkens anders en verdiepend. Margo’s rituelen zijn magisch. Monika’s begeleiding is bezield. Een diepe buiging…”
- Eda Andreae - 

“De jaargroepen van Monika en Margo bieden me de ideale mix van dans en spiritualiteit. Op speelse wijze leer ik dingen over mezelf en de wereld. Dingen die ik vervolgens in het dagelijkse leven blijk te gebruiken. De dansdag brengt me steevast dankbaarheid en ontroering voor alle liefde, warmte, positiviteit en bevestiging die ik ontvang van de andere dansers.”
– Joost B. - 

 

 


 

Datum publicatie: 2 juni 2022

Wheel of Sense & Elements