Workshops, Retraites, Intensives 

Libido Fundamentals

Open Floor 3-daagse

A Focused Open Floor Program for an Embodied Exploration of Sexuality, Intimacy and Life Force

3 volle dagen in een besloten groep.
Akademie voor Massage en Beweging
oktober 2022 
Deze workshop zal indien nodig in het Engels worden gegeven, met vertalingen naar het Nederlands en vice versa. 

3 full workshop days in a closed group
Amsterdam, Netherlands
October 2022
This workshop will be taught in English if needed. Some translations to German is possible. 

For further information in English:
About the content of this program, click here and scroll down
About the teacher Monika Körschner, click here
For practical information and application, click here. You will be forwarded to the Academy who produces this workshop.
(A better link directly to the workshop will follow soon) 


Dansen en werken met de beweging van seksuele energie binnen de bredere definitie van ‘Libido’ als levenskracht, geboorteplaats van creativiteit, vitaliteit en aanwezigheid.
Tijdens deze 3-daagse is er alle tijd stapsgewijs, laag voor laag, dieper te duiken in de materie. 

Onze seksuele levensenergie is een essentieel onderdeel van de natuurlijke expressie en beweging van ons lichaam. Het ene moment gecompliceerd, het andere moment extatisch, afwezig of belast met verwachtingen vanuit vroegere ervaringen.   

Libido – Love of Life raakt de universele elementen aan die betrekking hebben op het voelen, bewegen en vergroten van de mogelijkheden deze levenskracht volledig te belichamen in alle gebieden van je leven.

Via de dynamische bewuste dansmeditatie van Open Floor creëren we een aandachtige, veilige, seksueel positieve omgeving om dit complexe, creatieve en verdiepende onderzoek aan te gaan met nieuwsgierigheid en compassie. Omdat seksualiteit zo vaak ondergronds aanwezig is, genegeerd wordt of onbewust uitgeleefd kan het bewust onderzoeken van dit thema intens, bevrijdend, intiem en krachtig zijn. De potentiële vreugde, diepgaande heling en schoonheid die deze reis kan bieden maakt het de moeite waard om de uitdaging en het risico aan te gaan.

Naast de dans worden er tevens aanvullende oefeningen, deelmomenten en specifieke informatie aangeboden die je ervaringen verdiepen en integreren. Er zullen geen expliciet seksuele oefeningen worden aangereikt.

Voor wie?
Deze training is geschikt voor alle volwassenen, ongeacht geslacht, seksuele uiting, voorkeur en soort relatie. We streven ernaar een omgeving met elkaar te co-creëren waar iedereen zich welkom voelt, nieuwsgierig kan zijn, de mogelijkheid voelt te groeien en waar persoonlijke ervaringen die een ieder meebrengt worden gerespecteerd.
Voor deelname is het raadzaam dat je enige ervaring hebt met bewuste dansvormen zoals OpenFloor, 5Rhythms, Biodanza o.i.d.

Libido - Love of Life
Klik op bovenstaande link voor meer inhoudelijke informatie over dit thema en wat je tijdens een Libido - Love of Life workshop kunt verwachten. 

Open Floor Conscious Dance
Open Floor is een dynamische dansmeditatie en levendig bewegingsonderzoek. De methodiek van Open Floor is eerder open en onderzoekend dan voorgeschreven. Je wordt begeleid en geïnspireerd om alles wat je tegenkomt te verwelkomen in je dans, voorbij dat te bewegen wat je al kent en om dat wat vast gestold is weer in stromende beweging te brengen. Je ontdekt hoe je van schaduw en gewoonte naar vrijheid in keuze en creatieve mogelijkheden kunt bewegen.

Docent Monika Körschner
Zij is geaccrediteerd 5Ritmes® en OpenFloor docent en geeft ruim 20 jaar les in dans en beweging als bewustzijnsoefening. Zij is persoonlijk opgeleid door Andrea Juhan (VS), founder van OpenFloor en Libido Fundamentals, om met dit specifieke thema te werken.   

 

“We tend to think of the erotic as an easy, 
tantalizing sexual arousal.
I speak of the erotic as the deepest life force, 
a force which moves us towards 
living in a fundamental way." 
- Audre Lorde -

 

DATA & TIJDEN
vrijdag 7 t/m zondag 9 oktober 2022
Dagelijks van 10.00 uur tot 18.00/18.30 uur (vanaf 9.30 uur welkom, zodat we tijdig kunnen starten)

INVESTERING
n.t.b. 

AANMELDING IS NODIG
Bij belangstelling en inhoudelijke vragen over de workshop kun je contact opnemen met  Monika Körschner, docent/trainer, via 06-12602244 of via monika@embodieddance.nl  

Voor verdere informatie, praktische vragen en aanmelding, klik hier...

PLAATS & BEREIKBAARHEID
Akademie voor Massage en Beweging, Wingerdweg 32, 1031 CA Amsterdam. 

Deze locatie is goed bereikbaar met de auto (parkeertarief is ongeveer 8 a 9 euro per dag), het openbaar vervoer, de fiets of te voet (circa 15 minuten lopen van de pont Buiksloterweg). Voor de routebeschrijving: klik hier en scroll dan naar beneden. 

 

 

WAT ANDEREN HEBBEN ERVAREN

"Twee keer heb ik de Libido groep gedaan bij Monika en zou het zo weer doen. Het fijne van Monika als docente is dat ze alles zelf zo doorleeft heeft, dat merk je in haar manier van lesgeven. Daardoor voel je je uitgenodigd om open te onderzoeken en te delen. Monika brengt je in de dans naar een dieper niveau, biedt daarin de tijd en ruimte die nodig is. Ze is heel goed afgestemd op de groep en met haar prettige gevoel voor humor blijft het ook licht." - Monique van L. - 

"Dankbaar voor mijn reis die Monika mogelijk heeft gemaakt. Wat een power en wijsheid. Heb het gevoel dat ik liters koud ijs heb ontdooid en kwijt ben en in een behagelijkheid ben gezakt die ik lang niet meer gevoeld heb." - M -  

"Op mijn leeftijd ben ik heel kritisch en picky wat trainers betreft, ik wil alleen de hele goede, en anders meld ik me niet aan. Monika kende ik nog niet als trainer, maar mijn gevoel vooraf klopte: een supertrainer! Ik had niet gedacht dat ik drie dagen zoveel dansen vol zou kunnen houden, ik heb nogal last van mijn heup, maar dat ging gewoon. Een bewijs dat ik/men met goede energie veel verder komt dan je zelf verwacht. Het programma was zorgvuldig opgebouwd, zorgvuldig begeleid, heerlijk dat er niet al te veel gepraat en gedeeld werd, maar gewoon het lijf laten spreken. De assistentie super, het voelde geborgen en verzorgd.
Ik had mij vooraf niet in het onderwerp verdiept, ik wilde gewoon dansen bij Monika. Maar het onderwerp heeft me geraakt. Ik realiseerde me aan het eind dat ik eigenlijk gewoon niets weet. Niet over mijzelf, niet over anderen, dat ik eigenlijk vooral gedaan heb wat ik dacht dat ik moest doen in relatie tot…. Daar valt nog een hele wereld te ontdekken. Als ik alle schillen en beschermingsmechanismen achterwege laat, wat is er dan? Daarvan heb ik iets geproefd. Heel waardevol. Ook heel fijn dat er dan genoeg mannen zijn om het uit te proberen, want ik voel me vrijer met vrouwen dan met mannen. Ook wel heerlijk dat ik alle sensualiteit wel met vrouwen kan uitproberen. Met mannen zit daar veel meer conditionering op. Goed om mezelf zo te zien. 
Ook heel fijn dat op het moment dat ik echt veel pijn en woede tegenkwam, dat ik met bescherming kon doorbewegen. Het voelde gezien, maar ook vrij genoeg om het er te laten zijn. Er komt het laatste jaar veel los, veel van wat ik niet weet wat het is, of het ueberhaupt van mij is, en het is fijn dat daarvoor ruimte was. " - B.D. - 

"Via een vriendin kwam ik te weten over het Libido Fundamentals weekend dat Monika in 2019 zou geven. Na lang twijfelen heb ik me ook ingeschreven, ik had nooit een dans-weekend gedaan, was een beetje terughoudend en onzeker. Maar boy, was I mistaken! Een hele fijne groep mensen waar contact heel vanzelf ging. Hele fijne opbouw van oefeningen waarin lichaam, energie, het leven, sensualiteit en seksualiteit steeds op wisselende manieren aangesproken worden. Het voelde steeds alsof iedere stap, oefening, suggestie precies op het juiste moment kwam en aansloot bij iets wat ik in mezelf aantrof. En er was alle ruimte om dat alles helemaal te kunnen onderzoeken en ervaren. Ik weet eigenlijk nog steeds niet wat er nou allemaal precies gebeurde maar ik geloof dat zo’n beetje alles in me aangeraakt is dat weekend. Tegen het einde was dat compleet en totaal: ik voelde overgave zoals ik het niet kan maken maar alleen maar ondergaan. Ik voelde me (beetje schaamrood op de kaken als ik dit schrijf) genomen en wilde me laten nemen. Door wie of wat…? De muziek, Monika, de energie, de groep, het grotere? Ik weet het niet en het maakt ook niet zoveel uit. Het oversteeg me. " - Joost - 


 

Datum publicatie: 8 October 2021

Libido Fundamentals