Blog & Inspiratie

Dance Sweat Pray Ecstacy

“If the only prayer you said was thank you, that would be enough."
- meister Eckhart - 

Gun en geef jezelf de tijd om te blijven dansen. Samen 'life' overdag, online, buiten of alleen in je woonkamer. Gabrielle Roth, grondlegster van de 5Ritmes, zei herhaaldelijk dat het discipline vergt om een vrije wilde ziel te zijn. Niet de discipline die voorkomt uit 'moeten', maar die voortkomt aan wat je prioriteit wilt geven in je leven. 

Dans op zo'n wijze dat het een gebed van je ziel zal worden. Luister en stem af op de stemmen van je verlangens van je hart... Luister naar je behoeftes, je hongers... Geef aandacht aan het onverwachtse dat rond de rand van je leven leeft... Luister naar je herinneringen en beelden van je toekomst, naar de stemmen van je geliefden om je heen en naar degenen die je hebt verloren...
Dans een gebed dat groots genoeg is voor je wilde ziel, maar toch teder genoeg voor je verlegen en ongemakkelijke kwetsbaarheid; vergevend genoeg om je wonden te helen, met voldoende waarheid en kracht om je blindheid en zelfgenoegzaamheid uit te dagen; met voldoende bescheidenheid en visie om je innerlijke schoonheid te weerspiegelen.
Dans een gebed dat past bij jouw roeping en levenslot… dat past bij waarom je hier bent, leeft, danst! 

Of dans simpel in alle eenvoud je dankbaarheid, je dankbaarheid voor wat en wie dan ook. 
Dans. 

(Met dank aan de Ierse dichter en filosoof John O’Donohue als inspiratie voor deze nieuwsbrief.) 

Onderaan deze nieuwsbrief vind je inspiratie en muziek voor de dans thuis! 

"The more you dance, the more you sweat. The more you sweat, the more you pray. The more you pray, the closer you come to ecstasy." 
- Gabrielle Roth, grondlegger 5Rhythms - 

Kijktip. Informatief, verdiepend, mooi!
Nederlands filmpje over de 5Ritmes gemaakt door de Nijmeegse en allereerste Nederlandse 5 Ritmes docent, Gabriella van Dillen.

Leestip. Inspirerend, vloeiend lezend, uitnodigend! 
Sweat Your Prayers / Dans het Leven van Gabrielle Roth, grondlegster van de 5Ritmes.  (Nieuw alleen nog oude druk beschikbaar, of tweedehands nieuwste druk)

DANS, DANS, DANS met muziek en begeleiding van Gabrielle Roth
Bodyparts
Vloeiend
Staccato
Chaos
Lyrisch
Verstilling 


 

Datum publicatie: 9 mei 2022

Dance Sweat Pray Ecstacy