Blog & Inspiratie

Liefde & Lust, Must voor het Leven

'Pleasure Heals - Pleasure is a gateway to emotional and spiritual fluency. It makes us aware of things we were not aware of before, alters our blood chemistry, enhances brain function and opens new possibilities in all areas of life. The gift of loving touch heals body, heart and soul by bringing us a taste of love, both divine and personal.'  -  Betty Martin, founder of Wheel of Consent -

Vorige maand was ik 5 dagen in training bij Betty Martin ‘herself’ in Londen om te leren over het Wiel van Overeenstemming ofwel ‘the Wheel of Consent’. Over de kunst van het ontvangen, nemen en geven. Over de kunst van welbehagen, genot ofwel ‘pleasure’.  Het heeft een levensveranderende impact op mij gehad en het geleerde is een zeer welkome mooie ‘noodzakelijke’ aanvulling op de ‘L*bido’ programma’s. 

Deze gerichte programma’s voor een belichaamde verkenning van s*ksualiteit, intimiteit en levenskracht bied ik in allerlei vormen van verdieping aan en zijn een must en lust voor het leven!

De maandelijkse workshopavonden 'L*bido Love of Life' zijn een gelegenheid om te proeven, te ervaren, een begin te maken, 'samen' te dansen op jezelf en/of met elkaar met dit thema.  Iedere avond is uniek en belicht een facet van de thema’s die tijdens de meerdaagsen diepgaander behandeld worden.

De meerdaagsen 'L*bido Fundamentals' deze zomer en in het najaar, zijn om in een tijdloosheid van samen zijn te gedijen, te verdiepen, te leren, te integreren. Deze workshops worden ervaren als verbindend, bevrijdend, bekrachtigend en transformerend. Meerdere dansers hebben deze meerdaagsen vaker gedanst. Iedere keer is het weer een andere ervaring.

De jaartraining 'Libido Love of Life' die in 2023 start, is een intensieve inspirerende weldadige reis met een uitgebreid programma waarbij ook andere gerelateerde werkvormen worden geïntegreerd.  Zoals de beoefening van gewaar zijn en bevraging, autonoom relateren, neurobiologie, werken met het ‘Wheel of Consent’. Weliswaar is en blijft het dansen leidend.
 
Deze diverse L*bido programma’s kunnen je helpen een diepere verbinding met jezelf, met anderen en met het leven te vinden. Wanneer we deze ervaring van verbondenheid (intimiteit) kunnen toelaten en vergroten, voelen we ons meer belichaamd en creatiever. Onze relaties, in allerlei vormen, zullen verbeteren, worden oprecht, authentiek en we beginnen meer welbehagen daarin te ervaren.
Dansen en werken met s*ksuele levensenergie gaat namelijk ook over het opbouwen van ‘volwassen’ relaties in allerlei vormen en over meer in harmonie zijn met het leven.

Een verkenning in deze materie kan nieuwe deuren openen om onszelf beter te begrijpen wat ons in het leven drijft.
Door onze emoties en gevoelens toe te eigenen en onze schaduwen te leren kennen, kunnen we het leven meer in al haar facetten door ons heen laten stromen. Het ervaren van meer lichamelijke sensaties, iets wat we constant doen in de dans, helpt ons open te staan voor nieuwe ervaringen. Onze s*ksualiteit kan de poort naar onze ziel zijn. Eeuwenlang hebben we het begraven in schaamte en onderdrukking. Dit werk is een uitnodiging om een begin te maken het weer meer in het licht te brengen en het te laten stromen.

Om deze materie te verkennen, hebben we de veiligheid van keuze en duidelijkheid nodig. Zo ook het respecteren van grenzen en begrenzingen.  Als we ons veilig voelen durven we te onderzoeken, onze limieten te verruimen en risico’s te nemen. De ‘L*bido’ programma’s zijn zo opgebouwd en vormgegeven dat zij deze veiligheid bieden om de uitdagingen van dit thema aan te kunnen gaan.

Voor vragen, afstemming en dergelijke, aarzel niet contact met me op te nemen. Je bent welkom.
Dit kan via monika@embodieddance.nl,
via sms/app/spraakberichtje via 06-12602244
of spreek me persoonlijk aan na een danssessie.

 


 

Datum publicatie: 13 juni 2022

Liefde & Lust, Must voor het Leven