Blog & Inspiratie

Eros, Encore, Love of Life, Me Too...

“ Weet je nog dat je vijftien was, bezeten door de beat, door de spanning van muziek die luid genoeg pompte om alles te overstemmen wat je ooit had gekend?
De beat is een minnaar die nooit teleurstelt en, zoals alle minnaars, die vraagt ​​om 100% overgave. Het heeft de kracht om ons tot bewegingen te verleiden waarvan we niet hadden kunnen dromen. Het grijpt ons bij de buik, keert ons binnenstebuiten en laat ons abrupt smeken om meer.
We houden van beats die sneller gaan dan we kunnen denken, beats die ons steeds dieper naar binnen drijven, die onze wereld op hun grondvesten laat schudden, muren afbreken en ons onze gebeden laten zweten.
Bidden is in beweging. Bidden is onze botten teruggeven aan de dans. Bidden is alles loslaten wat onze innerlijke stilte belemmert. God is de dans en de dans is de weg naar vrijheid en vrijheid is ons heilige werk.
 
We dansen om te overleven, en de beat biedt een weg om door de chaos te komen die het tempo van onze tijd is. We dansen om huiden af ​​te werpen, maskers af te scheuren, schimmels te kraken en de ineenstorting te ervaren - het verbrijzelen van grenzen tussen lichaam, hart en geest, tussen geslachten en generaties, tussen naties en nomaden. Wij zijn de overgangsgeneratie. Dit is onze dans.” – Gabrielle Roth -

Hieronder deel ik een groeiende verzameling van muziek, film, dans, rondom het thema Embodied Sexuality. 
Inclusief de Spotify muzieklijst 'Libido Love of Life', een groeiende verzameling gedraaide muziek tijdens de avonden en workshops. 

Tijdens de gerichte Libido Love of Life programma's deel en combineer ik mijn ervaring als Senior Teacher na 20 jaar docentschap en mijn specialisatie in Embodied S*xuality. Deze heb ik sinds 2010 tijdens de apprentice​ship training bij Andrea Juhan (founder OpenFloor) en in allerlei andere trainingen en (zelf-)studies opgebouwd (Wheel of Consent, Tantra etc.). Maar ook tijdens mijn werk in de Embodied S*xuality Circle van de OpenFloor International organisatie samen met Andrea en andere ervaren docenten in dit werkveld. 
In een wereld waar nog steeds veel trauma wordt ervaren - collectief, ancestraal, individueel - rondom s*ksualiteit, zelfliefde en onze authenticiteit wel/niet mogen leven, zie ik het dansen en werken met dit thema als een noodzakelijkheid. Om meer erkenning, integriteit, verantwoordelijkheid, vrede, vreugde en heling in de wereld te brengen. Waar we ons richten op bevrijdiging, transformatie en bekrachtiging.
 
“Healing does not mean the damage never existed.
It means the damage no longer controls our lives.”
native American quote

 

DANSVOORSTELLING 'Eros'
De vrouwelijke energie ontketend in een zinnelijke totaalervaring.
Celebrate the body: Schweigman en DOX vieren het vrouwenlichaam.
In Eros gaan vijf vrouwen op zoek naar de kracht en het plezier van hun sensualiteit. In een eigentijds ritueel gaan de remmen los en wordt het vrouw-zijn in al zijn facetten gevierd. Nog maar een paar keer te zien in Nederland. Reizen is de moeite waard. 
En/of luister naar de PODCAST met choreografe Boukje Schweigman.  


DANSFILM 'Encore'
De cast van dit luchtige drama bestaat deels uit professionele dansers: de hoofdrolspeelster is prima ballerina bij de Parijse Opera; choreograaf Hofesh Shechter componeerde zelf de muziek voor deze film en hij en zijn gezelschap spelen varianten op zichzelf. Dat komt de indrukwekkende voelbare dansscènes ten goede. 

Klik hier voor de trailer. 

FILMMUZIEK 'Encore' gecomponeerd door choreograaf Hofesh Shechter
Montage of Hofesh Shechter Company's performances
Als je op YouTube of Spotify zoekt naar 'hofesh shechter en corps musique'
vind je een hele reeks zeer diverse muziek achter elkaar van de film. Het neemt je
mee naar diverse culturen, ritmes, ervaringen, effecten. Verassend, opzwepend,
ontroerend, ritmes. 


KORTE DANSFLIM ''#MeToo'
The film is a tribute to the #Metoo movement. In this short dance film we follow 3 different characters who go through a certain phase that a #MeToo victim has experienced: Innocence, violence,silence... Everything leads up to a moment of resistance. With texts that are written and inspired by #metoo victims.

Klik hier voor de trailer. De film komt in december 2022 online uit. Een link volgt nog. 

De indrukwekkende dansvoorstelling die samen met de premiére van de film werd uitgevoerd was helaas maar eenmalig. Persoonlijk vond ik deze indrukwekkender dan de dans in de film. 

 


 

Datum publicatie: 23 november 2022

Eros, Encore, Love of Life, Me Too...