Blog & Inspiratie

Stam, Tribe, Community…

“When you cease being fearful of
being your most authentic self
and you find yourself surrounded by
those wo accept you as who you are,
take notice of this moment. This is the moment
when you know you have found your tribe.” – Anoniem -

Wanneer je ophoudt bang te zijn om je meest authentieke zelf te zijn en je merkt dat je omringd bent door degenen die je accepteren zoals je bent, merk dit moment dan op. Dit is het moment waarop je weet dat je jouw stam hebt gevonden.

Stam, Tribe, Gemeenschap, Community…

Je weet wel, degenen die je het meeste JOU laten voelen. Degenen die je optillen en je helpen herinneren wie je werkelijk bent. Zij zijn degenen die, wanneer je een kamer ofwel dansruimte uitloopt, je een beter mens laten voelen dan toen je binnenkwam. Zij zijn degenen die, zelfs als je ze niet zo vaak ziet, je ze voelt, ziet, herinnert in je hart.

Een collega-vriend schreef laatst dat hij bemerkte dat veel mensen zich levendiger voelen wanneer ze zich authentiek uitdrukken.
Geldt dat ook voor jou?
Maar dat er cultureel een ongeschreven regel blijkt te zijn dat we dit niet doen in het dagelijkse leven omdat we niet weten hoe anderen het zullen ontvangen.
Mag je waarachtig zijn?
Wat zo fijn is aan samen dansen, is dat het ons de ruimte geeft om authentiek te zijn. Het geef ons de vrijheid en veiligheid om erachter te komen welke impact we hebben op anderen. En anderen op ons. Meestal, wanneer een persoon authentiek verschijnt, ervaren anderen ook een gevoel van levendigheid en aanwezigheid. Vaak 'verdiept het veld' zich, wat betekent dat anderen dan meer toestemming voelen om dat ook te doen.

Het lijkt erop dat we deze winter gewoon door kunnen dansen. Wat eens zo normaal was is nu een zegening. Deze opnieuw herwonnen bewegingsvrijheid doet de dans-community weer groeien en bloeien.

De 5Rhythms dansvloer in Alkmaar is aan het verjongen en vernieuwen en wordt ervaren als een zeer fijne verwelkomende groep dansers. De L*bido dansvloer in Amsterdam is heerlijk vervullend gevuld en iedere keer zo goed als volgeboekt. Ook vinden steeds meer dansers, ervaren en nieuwelingen, de OpenFloor dansvloer in Naarden. 

Naast deze regelmatige danssessie staan er weer een aantal mooie meerdaagse events gepland, begint de L*bido jaargroep zich te vullen en word ik nu na de pandemie eindelijk weer regelmatig gevraagd les te geven tijdens festivals en dansfeesten. 


 

Datum publicatie: 28 oktober 2022

Stam, Tribe, Community…